06.07.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV l Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis atsāk darbu ierastajā režīmā

No šodienas ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis atsāk strādāt ierastajādarba kārtībā, proti, vakaros, nakts stundās un brīvdienās, kad ģimenes ārstu prakses nestrādā. Ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa ārsts, konsultants Ervīns Ūdris, atklāj, ka šis tālrunis ir pieprasīts un nereti noslogotākajās diennaktīs nākas reģistrēt pat 400 zvanu. Taču visbiežāk iedzīvotāji konsultējas par vieglas saslimšanas un traumu gadījumiem. 
“Mums arī daudz senioru zvana, jo viņiem ir hroniskas kaites. Bieži vientas ir asinsspiediens, muguras sāpes, locītavu sāpes. Varbūt psiholoģiska rakstura problēmas, bet šajā jomā mēs ne līdz galam esam kompetenti, bet iespēju robežās cenšamies visos ar veselību saistītos jautājumos palīdzēt. Jautājumi pārsvarā ir ar vieglām saslimšanas epizodēm, kas neprasa neatliekamo palīdzību. Tā ir saaukstēšanās, paaugstināta ķermeņa temperatūra, drudzis. Vieglu traumu gadījumā, sastiepumi, sasitumi, vieglas pakāpes apdegumi. Tāpat var zvana saistībā par medikamentiem hronisku saslimstību saasinājumā. Tagad aktuāla tēma ir alerģijas, kukaiņu kodumi. Cilvēks var zvanīt par visu, ja viņš jūtās nepārliecināts par to kur griezties konkrētā brīdī ar viņa veselības problēmām,” skaidro Ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa ārsts, konsultants Ervīns Ūdris.
Jāņem vērā, ka Ģimenesārstu konsultatīvā tālruņa mediķi nevar izrakstīt recepšu medikamentus kā arī darba nespējas lapas.  Ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa 66 016 001darba laiks darba dienās ir no plkst.17 līdz 8 rītā, savukārt brīvdienās tālrunis strādā visu diennakti. Vēl Neatliekamās Medicīniskās Palīdzības Dienestā atgādina, ka ārpus ģimenes ārsta darba laika medicīnisku palīdzību ir iespēja saņemt, arī dodoties uz ārstniecības iestādi - pie dežūrārsta vai uz steidzamās medicīniskās palīdzības punktu.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.16:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok