02.07.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV l Somu tūristiem pieaug interese par Latviju kā ceļojuma galamērķi

Līdz ar pirmo ierobežojumu mīkstināšanu, pirms mēneša Latvijas investīcijuattīstības aģentūra sāka vietējā mēroga tūrisma veicināšanas kampaņu “Atklāj Latviju droši”. Tagad pagājis mēnesis un vietējo ceļotāju aktivitāte ir tikai nedaudz palielinājusies. 
Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamentadirektore Inese Šīrava stāsta: “Mēs redzam to, ka pakāpeniski cilvēku aktivitāte un interese par tūristu pakalpojumiem atgriežas, īpaši vietējā tirgū. Tas ir tas ko mēs novērojam ne tikai šeit Latvijā, bet arī ārvalstīs. Cilvēki šobrīd piesardzīgi plāno starptautiskus, tālākus ceļojumus, bet tomēr vairāk koncentrējas uz savu valsti kurā viņi dzīvo un arī tuvāko reģionu. Tās indikācijas ir tādas, ka cilvēki šobrīd plāno savus atvaļinājumus, kas ir jūlijā un augustā un tās rezervācijas naktsmītnēs palielinās.”
Vienlaikus novērots, ka palielinās somu interese par Latviju kā ceļojumagalamērķi. 
“Somiem ir ļoti liela interese par Latviju, jo viņiem ierasts bija ceļot uzTallinu, kas viņiem ir pazīstams un populārs galamērķis. Bet šobrīd somiem ir tiešais reiss ar Rīgu un tā mums ir ļoti laba iespēja uzrunāt somu auditoriju. Viņi atzīst, ka Latvija ir interesanta ar to, ka šeit ir droša epidemioloģiskā situācija un otrs, ka Latvija viņiem tomēr ir tāds jauns un nezināms galamērķis. No pārējiem tirgiem tūristi atgriežas ļoti pakāpeniski. Jautājot par to kāda ir situācija saistībā ar rezervācijām un pakalpojumu pirkšanu, tad jāsaka tā, ka šobrīd gribētu vēlēties, lai tūristi vairāk tērē naudu, vairāk izmantotu naktsmītņu pakalpojumus. Bet tādi vienas dienas ceļotāji, īpaši no kaimiņvalstīm šobrīd ir ļoti daudz,” tā norāda tūrisma eksperte.  

Audio formātā klausies šo ziņu pl.16:30!




Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok