30.06.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV l No 1.jūlija atvieglo vīrusa izplatības ierobežojumus

No 1.jūlija, sejas aizsargmaskas sabiedriskajā transportā nebūs obligātas,taču tām tiek saglabāts rekomendējošs raksturs. Maskas obligāti jāvelk tām personām kurām ir elpceļu infekcijas slimības pazīmes, tostarp klepus, iesnas.
No 1.jūlija āra pasākumos var pulcēties 1000 cilvēku, bet mēnesi vēlāk no1. augusta ārtelpās varēs pulcēties līdz 3000 cilvēkiem. Savukārt netiek mainīts maksimālais cilvēku skaits pasākumos iekštelpās - ne vairāk kā 100 cilvēki iekštelpās, zem 1000kvadrātmetriem, bet lielākās telpās - 500.
Grozījumi arī paredz atteikšanos no laika ierobežojumiem āra sportapasākumos, saglabājot laika ierobežojumus pasākumiem iekštelpās. Bet sabiedriskās ēdināšanas iestādēs vienam klientam paredzētā telpa tieksamazināta no četriem uz trīs kvadrātmetriem. No 1.jūlija, spēku zaudē arī ierobežojums apmeklētāju skaitam pie viena galdiņa gan iekštelpās, gan ārtelpās. Paliek spēkā arī prasība, ka sabiedriskās ēdināšanas vietas darbu sāk ne agrāk kā plkst.6.30 un beidz ne vēlāk kā plkst.2. Ierobežojumu daļēja mīkstināšana pamatota arī ar to, ka Latvijā šobrīd ir pietiekami liela testēšanas aptvere, jo ir būtiski attīstīta Covid-19 testēšanas sistēma.
Veselības ministre Ilze Viņķele, vēlreiz atgādina, ka“Pandēmija visā pasaulē nav beigusies un šie nosacījumi ir spēkā tāpēc, ka mūsu epidemioloģiskie rādītāji ir pietiekami stabili un inficēšanās skaits zems. Mēs varam runāt par to, ka iekšējā vīrusa pārnese Latvijā praktiski nenotiek. Latvijas epidemioloģiskie rādītāji ir ļoti cienījami. 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 Latvijā uz 100 000 iedzīvotājiem ir 0,9 gadījumi, turpretī Eiropas vidējais rādītājs ir 16.”
Taču ja epidemioloģiskā situācija valstī pasliktināsies, tad nav izslēgts,ka nāksies atgriezties pie stingrākiem ierobežojumiem.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.17:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok