18.06.2020. l Radio TEV Ziņas TEV | Ceļu attīstības plāns: četrjoslu maģistrāles ar braukšanas ātrumu 130km/h

Autoceļu padomes sēdē tika atbalstīts Latvijas valsts ceļu attīstības plānslīdz 2040.gadam. Plāns ir ambiciozs. 20 gadu laikā paredzēts 1020 kilometrus valsts galveno autoceļu pārveidot par četru joslu ātrgaitas maģistrālēm ar maksimālo braukšanas ātrumu 130 kilometri stundā. Turklāt no jebkura Latvijas galvenā attīstības centra Rīgu būtu jāspēj sasniegt vismaz 2 stundu laikā. 
Kā skaidro "Latvijas valsts ceļu" valdes loceklis MārtiņšLazdovskis, “Tas nodrošinās un tas būs priekšnoteikums reģionu mobilitātei, reģionu sasniedzamībai un caur to arī reģionu attīstībai. Mūsu galvenā tranzītartērija, kas ir VIA Baltica jeb kas ir Ainaži līdz pat Grenctālei, lai šis posms ir izbraucams ātri un kvalitatīvi. Un protams Rīgas apvedceļš. Pieslēgumi pie šiem ceļiem ir tikai vai nu divu līmeņu pieslēgumi vai tikai labais iekšā, labais ārā uz paralēlo ceļu tīklu. Jo vairāk mēs domājam un apskatām jau detalizēti šos jautājumus, tad paralēlo ceļu tīkls ir tas, kas noteikti būs izaicinājumu pilns, jo paralēlie ceļi ir tie, kur mēs novietojam autobusu pieturas, tie ir servisu objekti un tā ir gājēju un velo satiksme, kurmtas ir nepieciešams un kur tas ir racionāli. Mēs esam izanalizējuši, ka tieši šāds valsts galveno autoceļu tīkls aptvers 90% no Latvijas iedzīvotājiem iespējas ātri nokļūt līdz šiem ātrsatiksmes ceļiem.”
Autoceļu attīstības plānu iecerēts īstenot trīs posmos - vispirms desmitgadu ciklā no 2020.gada līdz 2030.gadam, pēc tam piecgades ciklā no 2030.gada līdz 2035.gadam un visbeidzot no 2035.gada līdz 2045.gadam. Kopējais plāna īstenošanai nepieciešamais finansējums ir ap 5,9 miljardiem eiro. Tā kā Autoceļu padome šo plānu atbalstīja, tad tas jau drīzumā tiks virzīts izskatīšanai Ministru kabinetā.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.16:30!




Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok