17.06.2020. l Radio TEV Ziņas TEV | Garajās Līgo svētku brīvdienās policija pastirpināti uzraudzīs satiksmi no 21.jūnija

Aizvadītajā diennaktī uz Latvijas autoceļiem aizturēti 11 autovadītāji,kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, un divi, kuri transportlīdzekli vadīja, būdami lietojuši narkotiskās vielas, informē Valsts policijā. Savukārt šī gada pirmajos 6 mēnešos pieķerti 1550 dzērājšoferi. Lai arī Latvijā sodi par sēšanos pie stūres alkohola iespaidā ir vieni no bargākajiem Eiropā, tas aizvien nav būtiski samazinājis šo pārkāpumu skaitu, jo pērngad šādā pat laika nogrieznī bijusi līdzīga statistika. 
“Šobrīd sodu apmērs ir atkarīgs no konstatēto promiļu daudzuma autovadītājam. Faktiski, vadītājiem kuriem stāž ir vairāk nekā 2 gadi, naudas sods ir no 430 eur līdz 1400 eur. Attiecīgi autovadītāja apliecība var tikt atņemta no 2 līdz 4 gadiem. Šobrīd ir arī paredzēts administratīvais arests, kas ir no 5 līdz 10 diennaktīm,” radio TEV ziņām skaidro Valsts policijas satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs Juris Jančevskis. 
Valsts policijā norāda - no 1.jūlija krietni bargāk sodīs tosautovadītājus, kas pie stūres sēdušies reibumā virs 1,5 promilēm. Tiem naudas sods varēs sasniegt pat 2000 eiro un tiesības tiktu atņemtas uz pieciem gadiem. Maksimālais sods būs arī tiem, kas brauks narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē. Bet pavisam drīz jau Līgo svētki, kad policija veic pastiprinātu ceļu satiksmes kontroli. Šogad tā plānota no 21.-25.jūnijam.
Valsts policijaspārstāvis Juris Jančevskis, atgādina, “Svinam droši, saprātīgi un arī izvērtējam situāciju, kad varam sēsties pie auto stūres un arī pēc svētku dienās ir jānovērtē pašam savs stāvoklis par to vai var vadīt transportlīdzekli vai tomēr jālūdz kādam citam radiniekam vai ģimenes loceklim, kurš to var darīt”.
Uz to, ka auto vadīšana dzērumā ir problēma Latvijā, norāda 60% aptaujātoiedzīvotāju, CSDD veiktajā pētījumā. To apliecina arī fakts, ka šogad jau fiksēti 242 negadījumi, kas izraisīti alkoholisko dzērienu ietekmē. 

Audio formātā klausies šo ziņu pl.17:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok