10.06.2020. l Radio TEV Ziņas TEV | Beidzas ārkārtējā situācija valstī - kas jāņem vērā?

No šodienas stājušies spēkā vairāki valstī noteiktie ierobežojumuatvieglojumi un beigusies nule kā trīs mēnešus ilgusī ārkārtējā situācija valstī. Epidemiologi un ministrijas tomēr atkāroti uzsver, ka vīrusa izplatība vēl NAV beigusies. 
“Mēs pārbaudījām 4 nedēļas vismaz un pat ilgāk mēs novērojām, ka pirmieatvieglojumi, kas tika izdarīti iepriekš darbojās un mēs joprojām kontrolējam šo slimību. Tā nepieauga un tagad ir otrais solis - ārkārtējās situācijas atcelšana un vēl vairāki pasākumi ir mazināti, kuri nav atkarīgi no Pasaules veselības organizācijas, nav atkarīgi no ierēdņiem, nav atkarīgi no ministrijām, bet ir atkarīgi no mums pašiem. Vai mēs varam droši uzturēties sabiedrībā, neiet tur kur ir liels cilvēku skaits, nepulcēties, ja nevaram ievērot šos 2 metrus,” norāda Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālistsJurijs Perevoščikovs.
Tomēr, vismaz mūsu valstī, pēdējo divu nedēļu laikā ar vīrusu inficētopersonu skaits arvien samazinās. Kā skaidro SPKC speciālists JurijsPerevoščikovs, “14 dienu laikā mums ir vismazākais saslimušo gadījumuskaits. Tik mazu gadījumu skaitu mēs redzējām tikai epidēmijas sākumā. 36 saslimušie bija reģistrēti pēdējo 14 dienu laikā.”
Bet atceļot ārkārtējo situāciju ar šodienu noteikts, ka iekštelpās drīkstpulcēties līdz 100 cilvēkiem, bet ārā līdz 300 cilvēkiem, abos gadījumos ar savstarpējās distances ievērošanu.  Ēdināšanas vietās turpmāk pie galda iekštelpās varēs atrasties līdz četriemcilvēkiem, bet ārtelpās - līdz astoņiem cilvēkiem, turklāt apmeklētājiem pie viena galda nebūs jāievēro divu metru distance. No šodienas var rīkot tūrisma braucienus uz vīrusa mazāk skartajām valstīmgan caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu. Bet vietējā mērogā izmantojot sabiedrisko transportu joprojām jālieto mutes un deguna aizsegi. Vasaras nometnēs un sporta treniņos vienlaikus vienā grupā var atrastieslīdz 30 cilvēkiem. Ja par sportu - tad sacensību laikā sportisti un sporta darbinieki var neievērot divu metru distanci. Šis nosacījums ir attiecināms arī uz amatieru sportu.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.17:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok