08.06.2020. l Radio TEV Ziņas TEV | Jūnija beigās varēs pieteikties izglītības programmā pieaugušo profesionālās kvalifikācijas celšanai

Macibaspieaugusajiem.lv- tā sauc interneta vietni, kurā var pieteikties pieaugušo izglītības programmai, profesionālās kvalifikācijas celšanai. Iepriekšējā mācību kārta, kas tika izsludināta pagājušā gadā, tika saņemts rekordliels pieteikumu skaits - 14 tūkstoši personu, kas vēlējās papildināt savas profesionālās iemaņas. Tāpēc nevarētu apgalvot, ka Latvijas iedzīvotāji pieaugušo izglītības apmācības neizmanto.
Kā stāsta Valstsizglītības attīstības aģentūras Pieaugušo izglītības pārvaldības nodaļas vadītāja - departamenta direktora vietniece Kristīne Balandiņa, “Projektā iepriekšējās četrās kārtās mums ir iesaistījušies jau vairāk nekā 26 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, no kuriem vairāk nekā 22 tūkstoši jau mācības ir pabeiguši. Attālinātai mācību kārtai ir pieteiktas 11 nozares. Ir bijušas dažādas nozares. Piemēram, būvniecība. Katrā kārtā mums ir bijusi elektronisko un optisko iekārtu ražošana, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozare, kokrūpniecības nozare, enerģētikas, metālapstrādes, mašīnbūves un mašīnzinību nozare. Katrā ziņā ar nozaru sarakstu var iepazīties Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā macibaspieaugusajiem.lv un tur var atrast nozares, kurās tiek gaidīts mācību piedāvājums no izglītības iestādēm, piektajai mācību kārtai.”
Pagaidām gan notiekpiedāvāto mācību programmu atlase un jau tuvākajā laikā tiks publicēts saraksts ar nozarēm, kurās pieaugušajiem būs iespēja pilnveidot profesionālās iemaņas. Projekta laikā mācībuiespējas vienu reizi var izmantot ikviens strādājošais vai pašnodarbinātais vecumā no 25 gadiem, tostarp jaunie vecāki, kuri atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, saglabājot darba attiecības, kā arī strādājoši pensionāri. Valsts izglītības attīstības aģentūrā informē, ka turpmāk plānots, ka šo iespēju viena persona varēs izmantot atkārtoti.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.16:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok