01.06.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV l Sākoties vasaras brīvlaikam, aicina pievērst uzmanību bērnu drošībai

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests vērš vecāku uzmanību, kasākoties skolēnu vasaras brīvlaikam pieaug bērnu un jauniešu traumatisms. Tāpēc jau laikus būtu nepieciešams vecākiem ar bērniem pārrunāt drošības jautājumus. Neatliekamās medicīniskās palīdzības Dienesta pārstāve Ilze Bukša stāsta, “Tāslielākās nelaimes vai negadījumi ko mēs redzam pēc savas statistikas, ir tas, ka vasarā īpaši pieaug dažādi transporta negadījumi, kuros iesaistīti bērni. Bērni iebrauc krustojumos, nepārliecinoties par satiksmes drošību, ar velosipēdu vai skaitļojot. Nelieto aizsargķiveres braucot ar velosipēdu. Tātad dažādu kritienu rezultātā gūst nopietnas traumas. Tas ko vēl redzam. Mazi bērni, pirmo klašu skolēni arī mājās apliek vieni, sāk saimniekot un rīkojoties ar traukiem un karstiem šķidrumiem, sildot ēdienus, bieži vien uzgāž sev virsū šos karstos traukus virsū un gūst apdegumus. Vēl vasarā pieaug suņu kodumu skaits bērniem. Arī daudz lūzumu tiek gūts vasarā, bērniem lēkājot pa batutiem, bez aizsardzības tīkliem. Tas ko mēs no savas puses redzam un gribam īpaši vērst uzmanību, par ūdeņiem runājot, ja par maziem bērniem runājām 4-5 gadus veciem, tad visbiežāk šie mazie bērni slīkst tieši piemājas dīķos. Tas ir tas mirklis, kad vecāki uz brīdi novēršas, lai ieietu mājās pēc kaut kā. Tā nelaime
notiek īsā mirklī. savukārt lielāki pusaudži, jaunieši, tā ir lēkšana ūdenī uz galvas uz kājām. Mediķi ir pilnīgi kategoriski pret šādu laika pavadīšanu ūdenī, jo tās sekas ir ļoti traģiskas.”

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādēm vasarās ir pat par200-300 izsaukumu vairāk nekā citās sezonās, saistībā ar bērnu traumatismu, kas veido vidēji 24 izsaukumus dienā.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.17:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.




Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok