15.05.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV | Atver Baltijas valstu iekšējās robežas

Jaupusnaktī tika atvērtas iekšējās Baltijas valstu robežas. Tas nozīmē, ka tagad Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstspiederīgie un personas ar uzturēšanās atļaujām var brīvi ceļot starp visām trim Baltijas valstīm. Tomēr jāteic, ka ne visi robežpunkti ar kaimiņvalstīm ir atvērti - Lietuvas robežu var šķērsot Daugavpils novada Medumu robežpunktā, Bauskas novada Grenctāles robežpunktā, Rucavas novada robežpunktā Rucava, bet no nākamās pirmdienas arī Jelgavas novada Meitenes robežpunktā. Savukārt Igaunijas robeža atvērta divās vietās - Ainažu un Valkas novados. Visu trīs valstu iedzīvotāji, Baltijas valstu teritorijā varēs pārvietoties neievērojot 14 dienu pašizolāciju atgriežoties savā mītnes zemē. Bet kā ar tiem, kuri atgriežās no citām valstīm, ārpus Baltijas valstu robežām? Turpina Premjerministrs Krišjānis Kariņš.
“Mums ir vienota pieeja tam, ko darīt cilvēkiem, kuri ierados noārpuses jebkur Baltijas valstu telpā. Tiem protams ir jāturpina ievērot 14 dienu pašizolācija. Ar to labu vai ērtumu, ja kāds Latvijas valstspiederīgais ierastos Baltijas valstu telpā no ārpuses - Lietuvā vai Igaunijā, tad to karantīnu nebūtu jāiztur Lietuvā vai Igaunijā, lai var doties mājās un to pašizolāciju var izturēt tepat uz vietas.”
Pārvietošanās Baltijas valstu robežās var notikt ar savu auto vaiizmantojot pieejamos pasažieru pārvadātāju pakalpojumus. Taču atrodoties Igaunijā vai Lietuvā, ceļotājiem jāņem vērā tur noteiktie vīrusa izplatības ierobežojošie pasākumi, kas katrā Baltijas valstī atšķiras.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.8:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok