14.05.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV | LIAA direktors: Krīze ir iespēju laiks

Daļainvestīciju projektu Latvijā ir nopauzēti, kas saistīts ar ārvalstu eksporta tirgu noietu. LIAA direktors Kaspars Rožkalns skaidro, ka dažādas industrijas un uzņēmējdarbības sektori joprojām skaidri nezin kāda būs nākotne, tāpēc šobrīd nogaida un neturpina iesāktos investīciju objektus. Taču krīzes laikā iezīmējusies arī kāda pozitīva tendence. Turpina LIAA direktors Kaspars Rožkalns.
“Šis krīzes laiks ir iespēju laiks. Proti, sagrūstot globālajāmpiegādes ķēdēm un rodoties vēlmei ražot tuvāk mājām, Latvija sevi šobrīd pozicionē, kā iespēju, jo pirmkārt, mēs esam relatīvi labi tikuši galā ar Covid19 līdz šim un mēs esam daļa no Eiropas un varam piedāvāt šo vietu, kur attīstīt uzņēmējdarbību.”
Līdz ar labajām sekmēm ierobežojot vīrusa izplatību, Latvija starpcitām Eiropas valstīm izskatās pat ļoti labi uzņēmējdarbības attīstīšanai. Šo iespēju krīzes apstākļos jau drīzumā izmantos, kāds Norvēģu investors Informācijas komunikācijas tehnoloģiju jomā, dažu gadu laikā solot vairākus simtus jaunu darbavietu ar augstu pievienoto vērtību, stāsta Kaspars Rožkalns LIAA direktors.
“Pēdējās nedēļas laikā mums ir ienākusi pozitīva atbilde no vienaNorvēģu investora, kurš plāno attīstīties un ir pieņemts lēmums Latvijā izveidot dalīto pakalpojumu centru, kas trīs gadu laikā plāno sasniegt 800 darbavietas. Tas ir viens no piemēriem, kā mēs savu situāciju varam izmantot. Mēs saslimstību esam labi pārvarējuši līdz šim un Eiropas mērogā esam vieni no pirmajiem.”
Aģentūras direktors gan uzsver, ka pirms krīzes Latvija IKT jomāatradās krietni aiz kaimiņiem Lietuvas un Igaunijas, tāpēc šis laiks būtu jāuztver arī kā iespēja izaugsmei.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.8:30!




Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok