28.07.2020. l Radio TEV Ziņas TEV

Lai piedalītos Vissvētākās jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku galvenajos dievkalpojumos 14. un 15. augustā uz tiem būs obligāta iepriekšēja pieteikšanās savā draudzē. Tieslietu ministrijā norāda – tas darīts, lai vienā dievkalpojumā  nodrošinātu dalību  ne vairāk par 3 000 cilvēku. Citiem šo svētku dievkalpojumiem iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama, tomēr arī tajos tiks noteikts maksimālais cilvēku skaits. 

Sadarbojoties Ventspils novada domei, Jūrkalnes pagasta pārvaldei un Jūrkalnes draudzei, ir tapis Jūrkalnes baznīcas atjaunošanas projekts. Pirmā baznīca Jūrkalnē būvēta ap 1600.to gadu un atradusies tuvāk jūrai kā rezultātā –  tajā ieskalota. 1786.gadā uzcelta jauna mūra baznīca, kurā iespēris zibens un tā nodegusi. 1862.gadā iesvētīta jaunā (jau trešā) tagadējā mūra baznīca.

Saskaņā ar nostāstu senākajā jeb pirmajā baznīcā noticis dievkalpojums vētras laikā, kad pie vecajiem kapiem grimis kuģis un priesteris ar airu laivu devies glābt uz tā esošos cilvēkus. Kuģi ar grūtībām, tomēr izdevies sasniegt, un no tā izglābta daļa komandas. Pateicībā kapteinis šo vietu nodēvējis par Feliksbergu jeb laimīgo kalnu, ko vēlāk nomainījis Pilsbergas nosaukums.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok