17.07.2020. l Radio TEV Ziņas TEV | Zemgalē ļoti pieprasīti brīvdabas koncerti

Šīs vasaras tendences parāda, ka ceļotāji vairāk meklē noslēgtas, attālākasnakšņošanas vietas, turklāt vairāk manāmi arī kemperi, kas izmanto savu nakšņošanas infrastruktūru, Radio TEV ziņām atklāj Bauskas tūrisma informācijas centrā. Vīrusa pandēmijas rezultātā popularitāti guvuši arī mazizmēra brīvdabas kultūras pasākumi, kas Zemgales pusē ir ļoti apmeklēti. 
“Notiek gan novada svētki, gan dāžādi muzikāli koncerti. Ir ļoti daudzmūzikas koncerti brīvā dabā, kas tagad ir ļoti populāri. Gribētos teikt, ka cilvēki ir ļoti izsalkuši pēc kultūras. Vismaz tas ko mēs redzam Bauskas pusē, tad šīs biļetes tiek izpirktas ļoti ātri un ir pat situācijas, kad tiek rīkoti papildus koncerti,” stāsta Bauskas tūrisma informācijas centra vadītāja Inese Turkupole - Zilpure.
Zemgales reģionā šajā vasarā lielākais tūristu pieplūdums ir no mūsu pašuvalsts. Aptaujājot vietējos tūrisma uzņēmējus, secināms, ka šobrīd situācija ir laba. 
Kā stāsta Bauskas tūrisma informācijas centra vadītāja Inese Turkupole - Zilpure,“pēdējās divas nedēļas situācija ir ļoti stabila un labvēlīga tūrisma uzņēmējiem, jo šobrīd pa Latviju aktīvi ceļo ģimenes ar bērniem. Kā paši tūristi ir teikuši, tad ierasts, ka šajā laikā atrodamies ārzemēs, bet šobrīd vairāk pētām Latviju. No tūristiem visvairāk mums ir latviešu, tad ir lietuvieši, arī igauņi šobrīd aktīvi ceļo un somi. Tūristi no tā saucamā Baltijas “burbuļa”. Parādās arī pa kādai vāciešu ģimenei, no Polijas arī nedaudz.”

Audio formātā klausies šo ziņu pl.13:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok