16.07.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV | Vasaras sezonā Kurzemē vairāk igauņu ceļotāju nekā citus gadus

Šobrīd vērojama Baltijas kaimiņvalstu iedzīvotāju interese par ceļošanuKurzemē, un arī vietējais tūrists situāciju ir nedaudz izlīdzinājis, taču tālo valstu ceļotāju tikpat kā nav, šādu viedokli Radio TEV ziņām pauda Kurzemes Tūrisma asociācijas pārstāve Jana Bergmane.
“Lietuvas tūristi ir iecīnījuši Kurzemi kā galamērķi. Vairāk lielāspilsētās Liepāju un Ventspili, bet šobrīd viņi meklē, kas ir ārpus tām un šis piedāvājums ir tieši lauku tūrisms. Un arī Igaunijas tūristi šogad Kurzemē ir vairāk nekā tie bijuši iepriekšējos gados. Ja jāsaka par ārvalstu tūristiem, tad šovasar mēs vairs neredzam tūristus no Japānas, Korejas, kas mums bija arī iepriekšējos gados. Arī spāņi, itāļi, tie ir pa kādam. Toties tūristi no Polijas, Vācijas, kuri Kurzemi var sasniegt pa sauszemi ar automašīnām, personīgajiem auto ar karavānām ar treileriem, šāda tipa tūristi ceļo ģimenēs vai 2-4 cilvēku sastāvā,” tā asociācijas vadītāja.
Asociācijā norāda, ka šo laiku visgrūtāk pārdzīvot tūrisma pakalpojumasniedzējiem, kas bija orientējušies uz lielu tūristu plūsmu apkalpošanu, taču mazajiem uzņēmējiem vasaras noslogojuma plāns pakāpeniski piepildās. Šobrīd Kurzemē vērojams pieprasījums pēc dabas tūrisma un mazformāta pasākumiem. 
“Tajā laikā, kad cilvēkiem jau tikko tikko braukt un kustēties, dabasobjekti bija pats pieprasītākais un patiesībā, tas nekur nav pazudis. Arī tagad aktuāla ir laivošana, kājām iešana, riteņbraukšana. Tas ir arī tas ko pieprasa Kurzemes viesi un arī mazformāta pasākumi. Tie ir vairāk vai mazāk apmeklēti. Tas ir tāds, kas ir radies šajā laikā, kad jāpārdomā piedāvājums kā papildus var piesaistīt publiku. Tas kas notika attālināti internetā, tas bija uz īsu brīdi. Cilvēkam māksla un kultūra ir vajadzīga klātienē,” stāsta tūrisma speciāliste Jana Bergmane.
Asociācijā norāda, ka jebkurā gadījumā šis tūrismam ir izaicinājumu gads unar bažām nozare gaida rudeni, kad sāksies sezonas klusais periods.  

Audio formātā klausies šo ziņu pl.16:30!




Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok