14.07.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV l Uz mēnesi Tērbatas ielu atvēl gājējiem un tirdzniecībai

No piektdienas uz vienu mēnesi tirdzniecībai un gājējiem pilnībā tiksnodota Tērbatas iela Rīgā. Domē stāsta, ka gada sākumā transportlīdzekļu kustība uz vienu dienu tikaslēgta Blaumaņa, Ģertrūdes un Tērbatas ielās. Apkopojot visus priekšlikumus, šajā eksperimentā tika noskaidrots, ka Tērbatas iela būtu piemērotākā slēgšanai transportam uz mēnesi, atvēlot to gājējiem un tirdzniecībai. 
Kā radio TEV ziņām stāsta Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmesorganizācijas un projektu vadības pārvaldes priekšniece Rudīte Reveliņa, “Tērbatas iela, kā gājēju iela būs posmā no Elizabetes ielas līdz iebrauktuvei Vidzemes tirgū. Šim posmam ir noteikts dzīvojamās zonas statuss. Tas nozīmē, ka atļautais braukšanas ātrums nedrīkst pārsniegt 20km/h. Bet tie autovadītāji, kuri ir iegādājušies pašvaldības maksas stāvvietu mēneša abonementu vai iedzīvotāju karti ar norādi, ka automašīnu var atstāt Tērbatas ielā, tagad šajā ielā savu auto atstāt nevarēs, bet ar šo pašu abonementu vai iedzīvotāju karti ir iespēja atstāt savu auto Rīgas pašvaldības maksas stāvvietās, esošajās perpendikulārajās ielās.”
Bet kas attiecas uz Tērbatas ielas iedzīvotājiem un piebraukšanu pie saviemīpašumiem, tajā skaitā iekļūšanu iekšpagalmos - transportlīdzekļu kustība nav liegta, taču jāievēro dzīvojamās zonas noteikumi. Turklāt iebraukšana Tērbatas
ielā, noteikta tikai pa vienu pusi. 
“Tērbatas iela ir sadalīta posmos. Viens posms ir no vienas perpendikulārāsielas līdz nākošajai perpendikulārajai ielai un iebraukšana un izbraukšana būs tikai no vienas puses. Bet runājot par gājējiem, Tērbatas ielā turpinās darboties luksofori, tātad gājēji šķērso perpendikulārās ielas tikai pie zaļās gaismas,” akcentē Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes organizācijas un projektu vadības pārvaldes priekšniece Rudīte Reveliņa.
No transporta brīvajā Tērbatas ielā, tirdzniecības izvietošanai līdz šimsaņemti jau aptuveni 100 pieteikumi. Savukārt kultūras pasākumu programmā paredzēti gan dažādi koncerti un sarunu vakari. Notiks arī prāta spēļu turnīri un lauku labumu tirdziņi.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.17:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok