10.07.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV l Pieaug Covid-19 inficēto skaits; atjauno dažus ierobežojumus

Šonedēļ strauji pieaudzis Covid19 inficēto skaits - ja iepriekšējā nedēļāšo gadījumu skaits kopā bija tikai 8, tad jau šajā nedēļā inficēto skaits palielinājies līdz 41. Esam jaunā vīrusa izplatības etapā norāda Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Elīna Dimiņa, kas iezīmē jaunu vīrusa izplatības veidu.  
“Ja par iepriekšējās nedēļas saslimšanas gadījumiem mēs varējām teikt, kacilvēks atbraucis no ārvalstīm, šeit sastapis Latvijas iedzīvotājus un viņus iespējams inficējis un tie veidoja pamatsaslimušo grupu. Tad šonedēļ situācija ir mainījusies. Ja pagājušajās nedēļās apmēram puse no gadījumiem bija saistīti ar ārvalstīm, tad šonedēļ tie ir tikai 15%. Tas nozīmē, ka mēs vairs esošo situāciju nevaram saistīt tikai un vienīgi ar atbraucējiem no ārvalstīm,” stāsta speciāliste.
Šobrīd iezīmējas arī līdzīga situācija kāda tā bija saslimstībasvisaugstākajā pīķī, proti, aprīlī. Kā skaidro SPKC pārstāve Elīna Dimiņa, “tas mums liek domāt, ka ir īstais brīdis atkal atgriezties pie noteiktiem piesardzība pasākumiem. Ja mēs skatāmies uz to, kas tad šonedēļ ir noticis. Mums kopumā ir 3 grupveida saslimšanas gadījumi, 3 uzliesmojumi ar dažādu skarto personu skaitu, bet viņiem visiem ir vienotas pazīmes. Tās ir draugu grupas, kuras dodas uz publiskām vietām, vairākām vietām vienā vakarā, kādreiz vairākus vakarus pēc kārtas un tādējādi, visticamāk, inficēšanās notiek viņu draugu lokā, bet zināmā mērā, apmeklējot šīs publiskās vietas, viņi nelielam riskam pakļauj arī pārējos publisko vietu apmeklētājus.” 
Veselības ministrija piedāvā Covid-19 uzliesmojuma dēļ saīsināt darba laikukultūras, sporta, izklaides vietu, reliģiskās iestādēs, kā arī sabiedriskās ēdināšanas vietās. Paredzēts, ka no 11.jūlija šajās vietās darbs sākams ne agrāk kā plkst.6 un beidzams ne vēlāk kā pusnaktī, izņemot brīvdabas kino demonstrācijas pasākumus, kurus atļauts beigt ne vēlāk kā plkst.2 naktī. 
Vēl no 11.jūlija, iekštelpās pie viena galdiņa nedrīkstēs atrasties vairākpar četriem apmeklētājiem un ārtelpās par astoņiem apmeklētājiem, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.17:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok