09.07.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV l Labdarības 107 km ultramaratonam Rīga - Valmiera pieteikušies 158 skrējēji

Pusnaktī no10. uz 11. jūliju pie Brīvības pieminekļa tiks dots startsultramaratonam Rīga-Valmiera. Sacensībām pieteikušies 158 dalībnieki, kas mēros 107 kilometru garo ceļa posmu līdz Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcai. Šis ultramaratons unikāls ar to, ka vienlaikus ir arī labdarības skrējiens vācot ziedojumus bērniem, kuriem kustības ir liegtas. Šogad līdzekļie tiek vākti Gustavam Mārcim Spilvam. 
Kā skaidro sacensību organizators Matīss Vecvagaris, “Mārcim ir 7 gadi,tāds vecums, kad jāiet ir skolā. Tad speciāla ierīce mums ir vajadzīga, lai viņš varētu mācīties. Lai varētu darboties ar datoru vai mācību materiāliem, tad mēs vācam līdzekļus šai ierīcei. Sadarbībā ar “ziedot.lv.” savākti mums jau ir ap 3 tūkstošiem eiro. Tā ierīce maksā ap 4 tūkstošiem eiro.” 
Skrējiena vēsture ir sena, pirmo reizi tas rīkos 1989.gadā, bet trīs gadusvēlāk tika uzstādīts trases rekords. Matīss Vecvagaris stāsta, ka “mumskatru gadu tie rezultāti uzlabojas, jo mērķis nemainās. Mērķis ir 1992. gads, 28 gadus atpakaļ tika uzstādīts trases rekords. Pirmos gadus mums bija pie 10 stundām uzvarētājam, tad trīs gadus mums bija aptuveni 8 ar pusi stundas, proti 8:25 stundas. Tad pirms diviem gadiem Konstantīnam 8 stundas un 18 minūtes, pagājušajā gadā 8 stundas un 10 minūtes. Mēs katru gadu tuvojamies tam rekordam.”
Organizators lēš, ka atbalstītāji pie Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcas līderivarētu sagaidīt ap pulksten astoņiem, taču vēl līdz šim nevienam nav izdevies pārspēt vēsturisko trases rekordu 8 stundas un viena minūte. Savukārt atobraucēji sestdien pārvietojoties pa Rīgas - Valmieras šoseju aicināti ievērot modrību, jo gar ceļa kreiso malu pārvietoties skrējēji. 

Audio formātā klausies šo ziņu pl.17:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok