08.07.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV l Mēnesi garā ekspedīcijā veiks Latvijas piekrastes atkritumu monitoringu

Vienu mēnesi no 15.jūlija līdz 14.augustam notiks atkritumu monitoringaekspedīcija gar Baltijas jūras Latvijas piekrasti, kurā aicināti pieteikties cilvēki, kuriem interesē daba un vides pētniecība. Dalībniekiem būs jāveic atkritumu monitorings uzskaitot piekrastē esošo atkritumu veids. Bet vai atkritumi Baltijas jūras Latvijas piekrastē ir problēma? 
Kā Radio TEV stāsta kampaņas “Mana jūra” pārstāve Ilze More, tad “situācijapēdējo 5 gadu laikā nav kļuvusi labāka. Atkritumu monitorings tiek veikts jau deviņus gadus un ir redzams, ka situācija neuzlabojas. Piekrastē redzams arī ļoti daudz plastmasas atkritumu, kuriem tur noteikti nevajadzētu būt. Lielākoties tie ir atkritumi, kas tiek radīti cietzemē. Iespējams ļoti daudz tiek arī izvadīts no kanalizācijas sistēmām.” “Patiesībā, katrā Latvijas piekrastes vietā savas problēmas atšķiras. Irarī daudzas vietas, kur redzam, ka situācija ar labiekārtojumu nav tajā labākajā kārtībā. Piemēram stāvlaukumos vai oficiālajās ieejās, peldvietās nav izvietoti labi noslēgti konteineri vai nav pietiekami lielā apjomā. Tad ir skaidrs, ka tās ir arī apsaimniekošanas problēmas. Daudzās vietās tiek sasniegtas pat 300 atkritumu vienības uz 100 metriem. Ja pareizinām šo apjomu ar 500 kilometru garo Latvijas jūras robežu, tad tikai varam apjaust cik daudz ir šo atkritumu,” stāsta kampaņas “Mana jūra” pārstāve.
Baltijas jūras Latvijas krasta līnijas atkritumu monitoringa ekspedīcijassākums ir Nidā pie Lietuvas-Latvijas robežas un noslēgums Ainažos uz Latvijas Igaunijas robežas. Jau šobrīd pirmajiem ekspedīcijas posmiem pieteikušies 8 cilvēki, bet ar kalendāra grafiku var iepazīties internetā manajura.lv un izvēlēties sev piemērotāko posmu ekspedīcijas veikšanai. 

Audio formātā klausies šo ziņu pl.14:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok