07.07.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV | Vidusskolēnu eksāmenu laiks aizvadīts bez problēmām

Šodien12.klasēm ar informātikas eksāmena kārtošanas otro dienu noslēdzas mācību gads. Šis mācību gada noslēgums bija īpašs ar to, ka notika vīrusa Covid-19 pandēmijas zīmē. Noslēdzoties mācību gadam 31.maijā, devītajām klasēm eksāmeni tika atcelti, taču 12mitajiem, bija jākārto 3 obligātie eksāmeni - latviešu valodā, svešvalodā un matemātikā, bet obligāto izvēles eksāmenu varēja arī nekārtot. 
Kā stāsta Valsts izglītības satura centra pārstāve Liene Bērziņa,“Šis laiks ir bijis sarežģīts un izaicinājumiem pilns visām iesaistītajām pusēm. Pirmkārt neziņa par eksāmenu norisi un iespējamo īstenošanu radīja lielu satraukumu. Taču šobrīd, kad pamattermiņa eksāmeni ir nokārtoti, varam teikt, ka tie ir noritējuši veiksmīgi. Par to noteikti paldies ir jāsaka skolotājiem, skolēniem, izglītības iestādēm, arīdzen vecākiem. Veiksmīgi tie noritējuši, jo arī šajā gadā sadarbojoties ar Valsts policiju un Izglītības kvalitātes valsts dienestu, nav konstatēta eksāmenu noplūšanas gadījumi. Tas, mūsuprāt, ir vērtējams ļoti, ļoti pozitīvi. Pat neskatoties uz to, ka bija jāievēro higiēnas un drošības pasākumi, kas arī raisīja zināmu satraukumu, masku lietošana un dezinfekcijas līdzekļu lietošana un izkārtojums klasēs. Mēs visi ar to ļoti veiksmīgi esam tikuši galā.”
Sertifikāti par vispārējo vidējo izglītību tiks izsniegti24.jūlijā. Vidējās izglītības iestāžu beidzēji vēl aizvien papildtermiņos varēs kārtot centralizētos eksāmenus, ja tas nebija iespējams pamattermiņa laikā. 

Audio formātā klausies šo ziņu pl.12:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok