03.07.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV | Latvietes stāsts: situācija Itālijas ziemeļos ir mierīga

Pirms trīs mēnešiem sākoties pandēmijai, sākotnēji vismagāk skartā Eiropasvalsts bija Itālija, precīzāk valsts ziemeļi, Lombardijas reģions. Atveroties Eiropas valstu robežām, turp, uz savu dzīvesvietu, devās latviete Liene Lote Čemme, kura Itālija dzīvo nu jau 2vus gadus.
Radio TEV viņa stāstīja, ka “Itālijā šobrīd situācija ir ļoti mierīga. Visidzīvo savu dzīvi. Protams Lombardijas reģions, tieši kurā arī es dzīvoju un kurš vīrusa laikā visvairāk tika skarts, šeit jaunākais lēmums ir tāds, ka līdz jūlija vidum Lombardijā ir jālieto sejas maskas ejot laukā no mājas. Vienīgi, ja cilvēks skrien, tikai tad drīkst noņemt. Bet kā ej laukā no mājas tā sejas maskai ir jābūt. Vai tas ir veikals vai iela vai jebkura cita iestāde. Jāsaka, ka arī mēs paši šobrīd atbraucot uz Itāliju pirmo reizi lietojām maskas, jo Latvijā esot ar sabiedrisko transportu nebraucām. Līdz ar to es pat neizināju, kā tas ir.”
Liene stāsta, ka itāļi pēdējo mēnešu laikā izgāja cauri milzīgam murgam,kas sākās ar strauju inficēto uzliesmojumu, stingriem pašizolācijas noteikumiem un neziņu par nākotni. Arī tagad daudzi baidās iziet no mājas, taču šobrīd tas nav liegts. Vīrusa ietekmē mainījušies arī itāļu ceļošanas paradumi. 
“Kopumā cilvēki iet ārā. Cilvēkiem ir vienalga. Tas ko itāļi saka, ka viņišovasar vairāk ceļos savas valsts iekšienē. Nevis uz jūru brauks ko viņi parasti darīja jūlijā un augustā, bet vairāk tieši uz kalniem brauks. Arī mēs dzīvojam kalnu pilsētiņā, šobrīd praktiski visa apkārtne ir “nobookota” un cilvēki ir gatavi atpūsties dabā, atpūsties kalnos. Bet tas, kas Itālijā ir ļoti izteikti, tā ir temperatūras mērīšana. Ejot pat apģērbu veikalā mēra temperatūru, ejot iekšā jebkurā kafeinīcā vai restorānā mēra temperatūru. Līdz ar to, šeit ir trīs lietas, kas Itālijā ir pilnīga ikdiena. Tās ir sejas maskas, temperatūras mērīšana praktiski visur un trešā lieta ir roku dezinfekcija,” tā situāciju Itālijā raksturo Itālijā dzīvojošā latviete Liene Lote Čemme.
 
Lienes pieredzes stāstu par to kā ceļojusi ar auto no Latvijas līdz Itālijai un kas sagaidāms tūrisma nozarē turpmāk, klausies plkst. 12:30 un arī ziņās plkst
14:30 un 16:30.



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok