01.07.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV l Ar valsts atbalstu paredz lielākas iespējas daudzbērnu ģimenēm iegūt mājokli

Valdībā apstiprināta pilnveidotā “Altum” mājokļu iegādes atbalstaprogramma, kas pie mājokļa palīdzēs tikt daudzbērnu ģimenēm un janajiem speciālistiem. Kopumā papildus šim gadam būs pieejami 3,5 miljoni eiro un tas ļaus 400 daudzbērnu ģimenēm uzlabot dzīvošanas kvalitāti. Turpmāk šim atbalstam varēs pretendēt arī ģimenes, kurām Latvijā nav deklarēta dzīvesvieta tā sniedzot iespēju atgriezties Latvijā. 
Kā skaidro Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV), “tika pilnveidotajau esoša “Altum” programma, kas palīdz jaunām ģimenēm un jauniem speciālistiem iegādāties savus mājokļus. Līdz šim jau vairāk nekā 14 tūkstoši jaunās ģimenes ir tikušas pie šādiem mājokļiem. Tas ir tikai likumsakarīgi, ka šī ir viena no veiksmīgākajām programmām Latvijas vēsturē. Mēs to papildinām un uzsvar šajā gadījumā likts uz daudzbērnu ģimenēm, lai vairotu tieši šādas ģimenes Latvijā. Tas ir arī svarīgi no demogrāfiskā aspekta. Tas kā mēs esam paredzējuši šo atbalstu daudzbērnu ģimenēm ir grantu mehānisms līdz pat 12 tūkstošiem eiro, lai ģimene iegādātos šo mājokli. Papildus jau iepriekšējām garantijām ir iespējams saņemt šo grantu. Tāpat arī ģeimenēm, kuru skaits ģimenēs ir pieaudzis būs iespēja piedalīties šajā programmā un pieteikties atkārtoti. Piemēram, ja ir bijuši jau 2 bērni, tagad 3 vai 4, tad ir iespējams piedalīties un iegūt savā īpašumā mājokli, lai varētu komfortablāk justies.”
Pretendēt uz valsts atbalsta "Altum" garantiju varēs arī persona,kuras apgādībā ir viens vai vairāki bērni, turklāt atbalstu varēs saņemt arī jaunās ģimenes mazuļa gaidību laikā. Iecerēts, ka noteikumi stājas spēkā ar šodienu, 1.jūliju.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.15:30!




Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok