25.06.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV l Piekto diennakti pēc kārtas Latvijā nav reģistrēts neviens Covid-19 saslimšanas gadījums

Saglabājot augstus vīrusa testēšanas apjomus, jau piekto diennakti pēckārtas Latvijā nav reģistrēts neviens Covid-19 saslimšanas gadījums. Par vīrusa uzveikšanu gan vēl nevaram runāt, Radio TEV ziņām skaidro Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, jo pandēmija visā pasaulē joprojām turpinās. 
“Pie mūsu kaimiņiem situācija ir visai nelabvēlīga. Gan Baltkrievijā, ganKrievijā, gan Zviedrijā, jo saslimstība tur ir ļoti liela apjomā un vēl joprojām izplatās. Arī citās atsevišķās Eiropas Savienības (ES) valstīs mēs redzam, ka inficēto pieaugums pēdējā nedēļā ir novērots. 16 valstis atzīmējušas pieaugumu un 12 valstis atzīmējušas saslimstības gadījumu samazināšanos,” tā situāciju komentē speciālists. 
Vīrusa Covid-19 testēšanas apjoms Latvijā saglabājas Eiropas Savienībasvidējā līmenī, turklāt savlaicīgi ieviestie drošības pasākumi šobrīd rezultējušies ar ļoti zemu risku inficēties mūsu valstī. SPKC speciālists Jurijs Perevoščikovs akcentē, vīrusa inficēto nulles rādījumi parāda, ka vismaz šobrīd varam justies droši, vienlaikus bažas ir par tiem, kas ceļo ārpus Latvijas. “Inficēšanās risks tieši mūsu valstī ir diezgan zems. Viens no zemākajiem ES,” skaidro Jurijs Perevoščikovs, vienlaikus norādot, ka “mums nevajadzētu aizmirst par to, ka pasaulē slimība turpina izplatīties un tie pēdējie gadījumi, kas bija pie mums pirms nedēļas reģistrēti, bija saistīti ar atgriešanos no ārzemēm. Pārsvarā šie cilvēki bija saslimuši atgriezušies no Krievijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, pat no Ukrainas un Zviedrijas. No valstīm, kur šī slimība ir izplatīta.” 
Speciālists skaidro, ka viens no ārzemēm atgriezies inficētais neretiaplipina arī savus tuviniekus, tāpēc mediķi pat ar šī brīža situāciju nav pilnībā apmierināti. Distancēšanās un roku higiēna ir izšķiroša, lai pasargātu sevi un tuviniekus no infekcijas izplatīšanās, uzsver speciālists.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.14:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok