19.06.2020. l Radio TEV Ziņas TEV | Braucot nakts stundās jāuzmanās no meža dzīvniekiem

 
Pirmssvētku laikā uz valsts autoceļiem gaidāma intensīva satiksme. Pirmsgarajām Jāņu brīvdienām daudzi dodas ārpus Rīgas, tāpēc autobraucējiem ir jārēķinās, ka pēcpusdienā satiksme Pierīgā būs palēnināta. Savukārt tiem autovadītājiem, kas plāno savu braucienu vakara un pat nakts stundās, jābūt modriem, jo tumšajā laikā aktivizējas meža dzīvnieku migrācija pāri autoceļiem. 
Valsts meža dienesta Virsmežniecības inženieris medību jautājumos JānisRočāns stāsta, “Kad gaisa temperatūra nokrītas, tad dzīvnieki sāk nākt ārā, tad arī sāk pārvietoties no guļas vietām uz barošanās vietām. Tagad ir ļoti daudz jaunie šī gada dzīvnieki, kas ir dzimuši šinī pavasarī. Tad tie arī pastiprināti dauzās pa ceļiem, kā jau mazuļi. Šovasar tādus var daudz redzēt uz ceļiem.”
Bet ko darīt, ja braucot ar auto tomēr notiek sadursme ar mežā dzīvnieku?“Pirmkārt, tas ir ceļu satiksmes negadījums par kuru ir noteikti jāziņo Valsts policijai un tālāk jau policija informē Valsts meža dienestu," skaidro Valsts meža dienesta Virsmežniecības inženieris medību jautājumos Jānis Ročāns.
Pēc VP oficiālās statistikas - pērn notikuši vairāk nekā 600 ceļu satiksmesnegadījumi ar mežā dzīvniekiem. Šie skaitļi varētu būt vēl lielāki, jo nereti par notriektu dzīvnieku netiek ziņots nedz valsts policijai nedz Valsts meža dienestam. 
Bet par satiksmi runājot - Valsts autoceļu tīklā remontdarbi šobrīd notiekvairāk nekā 60 autoceļu posmos. Jāņu brīvdienās ceļu būvdarbi tiks pārtraukti un, kur tas būs iespējams, remontdarbu posmos tiks samazināti satiksmes ierobežojumi lai atvieglotu satiksmi. Tomēr daļa satiksmes ierobežojumu paliks spēkā un autovadītājiem jārēķinās ar ilgāku ceļā pavadīto laiku.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.16:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok