16.06.2020. l Radio TEV Ziņas TEV | Būvniecībā, mežsaimniecībā, lauksaimniecībā liels pieprasījums pēc darbiniekiem

Būvniecībā šobrīd vērojams pieprasījums pēc darbiniekiem un dažāda līmeņaspeciālistiem, tāpēc lai atbalstītu nozares, kurās visvairāk pieejamas brīvās vakances, Nodarbinātības valsts aģentūra šovakar plkst.18 rīko tiešsaistes karjeras dienu, kur būvniecības uzņēmumi informēs par darba iespējām. 
“Šobrīd NVA ir aktuālas un reģistrētas vairāk nekā 2000 vakances būvniecībāun šajā nozarē ir sākusies karstā sezona, kad būvniecības darbus var darīt, līdz ar to pieprasīti ir visdažādākie speciālisti. Sākot no tāmētāja, būvdarbu
vadītāja, bruģētāja, beidzot ar ceļu būves strādniekiem, palīgstrādniekiem,” par aktuālo darba piedāvāju stāsta Nodarbinātības valsts aģentūras Pakalpojumu departamenta direktore Eva Lossane. Viņa vērš uzmanību, ka, “tas spektrs ir ļoti plašs un man liekas, ka priekš darba meklētājiem tā ir lieliska iespēja tādā īsā brīdī, tātad plkst.18 Facebook, aģentūras kontā “Nodarbinātība” varēs redzēt šīs prezentācijas. Katrs darba devējs pastāstīs par sevi un aktuālām vakancēm. Būs iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus čatā. Bet katru dienu ir iespējams iepazīties ar aktuālo vakanču piedāvājumu NVA CV un vakanču portālā, kur arī ir pietiekami liels darba piedāvājums, vismaz 7000 vakanču šobrīd. Tad šī tiešsaistes forma manuprāt ir ļoti brīnišķīga. Tādā it kā neitrālā formā un tajā pat laikā tādu tiešu kontaktu var iegūt, priekštatu par konkrēto uzņēmumu gan vakancēm.”

Šobrīd darba tirgū aktuāls ir arī sezonālais darbs, tāpēc ceturtdientiešsaistes karjeras diena tiks veltīta lauksaimniecības un mežsaimniecības nozarei. Tiešsaistes karjeras dienas tiek rīkotas, lai veicinātu darbaspēka piesaisti nozarēm, kur šobrīd ir liels vakanču piedāvājums, kā arī, lai palīdzētu darba ņēmējiem, kuri ir zaudējuši darbu, pēc iespējas ātrāk to atrast.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.17:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok