15.06.2020. | RADIO TEV Ziņas TEV | Skolēnu vasaras nodarbinātības programmā pieejamas vairāk nekā 4 tūkstoši darba vietas

Mēnesi vēlāk nekā citus gadus, bet tomēr - arī šovasar skolēniem ir iespējastrādāt algotu darbu, piesakoties NVA vasaras darbu programmā. 
“Skolēni var pieteikties vecumā no 15-20 gadiem ieskaitot un šiem skolēniemir jāiegūst izglītība vai nu vidējās vispārējās, speciālās vai profesionļās izglītības iestādē, skaidro Nodarbinātības valsts aģentūras Pakalpojumu departamenta Nodarbinātības pasākumu nodaļas vadītāja Vineta Leončika. Viņa uzsver, ka “pasākuma īstenošanas nosacījumi paredz, ka darba devējs ar skolēnu var jau pirms tam vienoties par to, ka viņi sadarbojas un konkrēts skolēns pie konkrēta darba devēja strādā. Tad šie soļi ir tādi, ka darba devējs savā pieteikumā norāda šī skolēna vārdu un uzvārdu vai arī skolēns reģistrējoties, aizpildot pieteikuma anketu var norādīt šo darba devēja nosaukumu, bet protams ir situācijas, ka ne visām vakancēm ir šāda iepriekšēja vienošanās, tad protams aģentūra iesaistās un secīgi bērniem piedāvā brīvās vakances, kurām darba devējs vēl nav atradis skolēnu.”
Kā aģentūrā novērots - katru gadu skolēnu interese strādāt pārsniedz darbapiedāvājumu skaitu un šis gads nav izņēmums. Šajā vasarā darba devēji skolēniem piedāvās ap 4 tūkstošiem darbavietu. NVA Pakalpojumu departamenta Nodarbinātības pasākumu nodaļas vadītāja Vineta Leončika skaidro, “darba devēji piesakās ļoti dažādi. Ir gan zemnieku saimniecības, gan pašvaldības, gan darba devēji lielākajās pilsētās un tie darbi ir tiešām dažādi, bet lielākoties vienkāršie darbi, kā palīgstrādnieks, pārdevēja palīgs, preču izvietotājs, noliktavas darbinieks.”  
Šovasar NVA skolēnu vasaras darba programma notiks 1.jūlija līdz 31.augustam.Bet skolēnu reģistrācija dalībai pasākumā ilgs līdz 17. augustam. Pieteikumu vasaras darbam varmeklēt https://jauniesi.nva.gov.lv.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.17:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok