12.06.2020. | RADIO TEV Ziņas TEV | “Gaismas ceļš Latvijai” - sešu dienu skrējiens apkārt Latvijai

Gaismas ceļš Latvijai - šāds nosaukums dots skrējienam apkārt Latvijai, kasilgs teju sešas dienas. Jau nākamnedēļ otrdien skrējiena starts tiks dots Krāslavā. 
Kā stāsta skrējiena koordinatore Inese Krūze, “16. jūnijā uzsāksies gaismasceļš, kurā tiks nesta gaismas lāpa apkārt visai Latvijai. Ir pieteikušies brīvprātīgie, kuri nodrošinās šīs gaismas lāpas ceļu. Tās būs divas komandas. Viena šo lāpu nesīs pa ziemeļu puses robežu un otra pa Dienvidu, lai 20.jūnijā satiktos Kolkā.”
Skrējiens notiks pa 1836 ceļu, kas 2018. gadā tika dāvāts Latvijai tāssimtgadē. Attālināti tam varēs sekot līdzi Stirnubuks un fonda “1836” Facebook kontos, kā arī būs iespēja pievienoties skrējienam, tādējādi kopā ar lāpu nesēju komandu izskriet kādu no Gaismas ceļa posmiem.
Turpina skrējiena koordinatore Inese Krūze: “Ja cilvēki redz, ka lāpa virzās cauri viņu ciematam pierobežā vai ja kādsgrib atbraukt un paskatīties, to mēs nevaram liegt un ļoti labprāt, katrs kurš veic šos 30 km, viņiem tas cilvēku atbalsts būs tikai enerģijas avots. Ja kāds izvēlas skriet līdzi, tad arī uz viņu attiecas 2 metru ievērošana no citiem. Mūsu mērķis ir stiprināt pierobežu. Izcelt un izgaismot šīs brīnišķīgās vietas, kas atrodas uz mūsu valsts sauszemes robežas. Pašvaldībās, kurās skriesim cauri,tiks iedegti simboliski ugunskuri. Šāds pats ugunskurs tiks iedegts Kolkas ragā un tas būs noslēdzošais ugunskurs, kas simboliski noslēgs šo gaismas apli apkārt Latvijai,” skrējiena norisi skaidro skrējiena koordinatore Inese Krūze.
Plānots, ka abas skrējēju grupas satiksies 20.jūnijā, Vasaras saulgriežupriekšvakarā. 

Audio formātā klausies šo ziņu pl.16:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok