09.06.2020. l Radio TEV Ziņas TEV | Bojāta augstsprieguma kabeļa dēļ daļa Rīgas vairāk nekā stundu paliek bez elektrības

Šorīt daļā galvaspilsētas uz aptuveni stundu, citās mājsaimniecībās patilgāk, apstājās elektrības padeve. Arī mūs, Radio TEV studijas darbu, no rīta elektrības zudums ietekmēja uz vairākām stundām paliekot klusumā, Rīgas ielās bija vērojams satiksmes haoss, nedarbojās luksofori, arī telekomunikāciju sakari tika traucēti. Kā vēlāk informēja uzņēmumā “Augstsprieguma tīkls” tehnoloģiskais traucējums izveidojās Jaunās Teikas apkaimē, kur bija plīsis augstsprieguma tīkla kabelis. 
Kā skaidro “Augstsprieguma tīkls” valdes priekšsēdētājs Varis Boks,“Pulksten 9:34, tika konstatēts bojājums 330 kilovoltu kabelī. Šajā laikā, šis kabelis tiešām tika noslogots, jo mums ir tāds remonta režīms izveidojies Rīgā, ka praktiski TEC-2 ar visu savu jaudu ap 800 megavatiem un TEC-1 ar jaudu 60 megavatiem tika izdots uz Pārdaugavas pusi uz Imantu pa šo kabeli, jo otrs 330 savienojums, kas ir no TEC-2 uz Salaspili šobrīd ir remonta atslēgumā sakarā ar līnijas izbūvi un rekonstrukciju, līdz ar to šajā situācijā, bojājumu rezultātā kabelis atslēdzās un visu šo staciju jauda palika tikai uz 110 kilovoltu tīkla, kas savukārt tika pārslogots un faktiski atslēdzās tāds 110 kilovoltu tīkls pa Limbažiem, pa Siguldu, Ogri. Šobrīd sākotnējās aizdomās ir, ka šajā izolācijas materiālā varētu būt bijis kāds defekts un jaudas, kas iet pa šādu kabeli ir ļoti milzīgas un tādu bojājumu gadījumā tas ir reāls sprādziens ar kabeļa fāzes bojājumu. Tā kā šajā gadījumā visdrīzāk tas ir rezultāts vai nu mitrajiem apstākļiem, kas pēdējo lietavu laikā ir radušies vai arī zibens spēriena rezultātā varētu rasties kaut kur izolācijas bojājumi, bet to mēs varēsim pateikt tikai tad kad eksperti būs apskatījuši un izvērtējuši šo bojājumu raksturu, kas īsti ir cēlonis tam visam.”
“Augstsprieguma tīkls” valdes priekšsēdētājs Varis Boks, stāsta, ka no šīskrīzes situācijas varam arī gūt mācību - kā organizēt krīžu komunikāciju ar sabiedrību, jo kā no rīta varēja novērot, tad uz to brīdi nedarbojās nedz “Sadales tīkls” mājas lapa, nedz krīžu vadības tālrunis.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.17:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok