05.06.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV l Pēc ārkārtējas situācijas atcelšanas atvieglos pulcēšanās ierobežojumus

Ministrukabinetam vakar diskutējot par noteikto ierobežojumu mīkstinšanu pēc ārkārtējās situācijas beigām, kas paredzēta 9.jūnijā, panākta vienošanās, ka no 10.jūnija iekštelpās varēs pulcēties līdz 100 cilvēkiem, bet ārtelpās līdz 300 cilvēkiem. Tiesa gan distancēšanās ievērošana vismaz 2 metri no citiem arī turpmāk būs jāievēro, tāpat kā visas higiēnas prasības. ...Bet ja vīrusa izplatīb  nepasliktināsies, jau nākammēness jūlijā, plānots atļaut cilvēku pulcēšanos līdz 1000 personām ārtelpās, bet iekštelpās saglabāsies 100 cilvēku limits, tomēr ar izņēmumu - telpās ar platību virs tūkstoš kvadrātmetriem cilvēku limits būs 500. 
Veselības ministre Ilze Viņķele, skaidro “mums ir jāapzinās, kašie piesardzīgie pulcēšanās brīvības paplašinājumi ir obligāti9 kombinējami ar atbildīgu rīcību, gan ar roku dezinfekciju, gan arī ar distances ievērošanu unprotams tie cilvēki, kas ir atbildīgi, kas jūtas arī motivēti, noteikti ir aicināti valkāt sejas un mutes aizsargus pasākumos, pat ja tas nav obligāti. Savukārt obligāti vēl jūnijā mēs pilnīgi noteikti saglabājam mutes aizklāšanu sabiedriskajā transportā.”
Ministra pauda, ka pie zemas vīrusa izplatības, nākamais solisaugustā būtu 250 cilvēku pulcēšanos iekštelpās, saglabājot visus iepriekšminētos nosacījumus, kas attiecas uz pulcēšanos ārtelpās. Tikmēr līdz 9.jūnijam drīkst pulcēties līdz 25 cilvēkiem, izņemot atsevišķus gadījumus sporta, izglītības un kultūras jomās.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.16:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok