04.06.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV l Dzīvnieku patversmei “Labās mājas” ziedojumi samazinājušies par 40% - aicina ziedot

Pandēmijasradītā krīze skārusi arī dzīvnieku patversmi “Labās mājas” - ārkārtējās situācijas laikā ziedojumu apmērs samazinājies par 40%. Lai piesaistītu līdzekļus, patversme maijā sāka akciju ar mērķi parādīt, cik daudz naudas nepieciešams patversmes uzturēšanai vienam mēnesim un kā notiek naudas izlietojums. 
Kā stāsta dzīvnieku patversmes “Labās mājas” vadītāja Astrīda Kārkliņa,“mūsu patversmei, tāds kāds ir mūsu modelis, un par to vienmēr baidās teikt, cilvēkiem laikam nav interesanti ziedot darba algām. Bet mēs gribam maksāt algas, maksāt nodokļus, par elektrību. Tās ir saimnieciskās izmaksas. Tāpēc mēs esam izveidojuši infografiku, lai redz, ka procentuāli, tie pamatizdevumi nav tās segas un kārumi un kaķēnu rotaļlietas, par ko mēs protams ļoti priecājamies.
Bet mūsu patversmē vislielākā sadaļa, kur aiziet līdzekļi, tās ir algas.”

Dzīvnieku patversmē “Labās mājas” skaidro - patversmē strādā 7darbinieki un lai “Labās mājās” spētu pilnībā nodrošināt darbību, ieskaitot algas, saimnieciskās izmaksas, dzīvnieku barība - katru mēnesi ir nepieciešami vismaz 12 000 eiro. 
“Lai cilvēks saņemtu 500eur uz rokas, mēs zinām, ka mums ir jāšķiras no 900eur, nomaksājot nodokļus. Parēķinām, ka tā tomēr realitāte cik tad mums īsti mēnesī vajag,” norāda dzīvnieku patversmes “Labās mājas” vadītāja Astrīda Kārkliņa.
Dzīvnieku patversmē “Labās mājas” nonāk noklīduši un bez saimnieka atstāti dzīvnieki no visas Latvijas. “Labās mājas” spēj uzņemt 50-60 suņiem un tikpat kaķu, taču pandēmijas laikā jauni dzīvnieki netiek pieņemti un šobrīd tur uzturas 45 kaķi un 25 suņi. Lai nepieļautu vīrusa izplatību, patversme šobrīd neuzņem viesus, taču pēc 9.jūnija, atceļot ārkārtējo situāciju valstī, pastaigas ar suņiem atkal tiks atjaunotas.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.11:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok