03.06.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV l Atgriežoties no valstīm ar zemu Covid-19 saslimstības rādītāju, pašizolācija nebūs jāievēro

Atgriežoties no valstīm ar salīdzinoši zemu vīrusa Covid19 saslimstībasrādītāju, ne lielāku par 15 gadījumiem uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, pašizolācija nebūs jāievēro. Šo valstu sarakstu, ar saslimstības rādītājiem, katru piektdienu atjaunos Slimību profilakses un kontroles centrs savā mājaslapā. Šobrīd pozitīvajā sarakstā starp 24 valstīm, atrodas arī Itālija, kura pandēmijas sākumā no Eiropas valstīm cieta vissmagāk. Taču negatīvajā sarakstā pagaidām iekļautas 7 valstis, kur saslimstība ar vīrusu pārsniedz 15
gadījumus uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. 
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, stāsta, ka, “Pašizolācija Latvijā vaiBaltijas telpā būs jāievēro tikai tiem ceļotājiem, kuri pēdējās divās nedēļās ir bijuši Zviedrijā, Apvienotajā Karalistē, Portugālē, Beļģijā, Maltā, Īrijā vai Spānijā. Domājas, ka saslimstība visā Eiropā pakāpeniski mazinās un ir gaidāms, ka šo valstu skaits no kurām atgriežoties nebūs jāievēro 2 nedēļu pašizolācija arvien samazināsies. Mūsu ekonomikai tā ir ļoti laba ziņa.”
Lai arī dota zaļā gaisma cilvēku starpvalstu migrācijai, SPKC Latvijasiedzīvotājiem nerekomendē doties ceļojumā. Bet ja ceļot nepieciešams veicot darba pienākumus, ir rūpīgi jāievēro distancēšanās vismaz 2m no citiem un pēc iespējas bieži jāmazgā rokas. Savukārt sarakstu, kurā pieejama informācija par Eiropas valstu saslimstības rādītājiem pieejama interneta vietnē arkartassituacija.gov.lv.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.17:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok