02.06.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV l Dalībai vasaras nometnēs būs nepieciešama ģimenes ārsta izziņa

Ierasts, kabērnu nometņu organizatori darbu pie vasaras aktivitāšu plānošanas sāk martā un aprīlī, bet vīrusa infekcijas ieviesto pārmaiņu dēļ "karstākais" plānošanas laiks būs tikai tagad. Valsts izglītības satura centra Neformālās izglītības departamentavadītāja Agra Bērziņa, informējot par aktualitātēm nometņu darbībā, aicināja vecākus, pedagogus un bērnus izvērtēt dalību nometnēs un ievērot visus epidemioloģiskos norādījumus. 
“Attiecībā uz nometnēm es gribu norādīt, ka ir nepieciešamaģimenes ārsta izziņa. Gan dienas, gan diennakts nometnēm. Tajā skaitā sporta, jaunsargu, mazpulku un citām nometnēm. Izziņa ir jāizņem ne ātrāk kā 7 dienas pirms nometnes darbības sākumā un tajā ir jābūt apliecinātam, ka bērnam nav infekcijas slimību pazīmju un, ka nav bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku vai to kontaktpersonām,” akcentē Bērziņa.
Visas nometnes ir jāreģistrē interneta vietnē nometnes.gov.lv.Savukārt pirms doties uz nometni, vecāki aicināti pārliecināties vai nometne ir reģistrēta un iepazīties ar vadlīnijām piesardzības pasākumiem nometnē.  Tās paredz - ja nometnē piedalās, piemēram, 50 bērni, tad viņi ir jāsadala
divās grupās - katrā pa 25 - un jānošķir. Ikdienas aktivitātes šīm grupām nedrīkst krustoties, tostarp, arī ēdināšana nevar būt kopīga. Kā stāsta Valsts izglītības satura centra Neformālās izglītībasdepartamenta vadītāja Agra Bērziņa,
“Gribu akcentēt visus distancēšanās un pulcēšanās ierobežojumus, kā arī personīgās higiēnas ievērošanu, telpu, priekšmetu un materiālu tīrīšanu, dezinfekciju. Pēc iespējas mazāk uzturēties telpās un noteikti neapmeklēt nodarbības, ja ir kaut vismazākās veselības problēmas - temperatūra, sāpes kaklā, iesnas, klepus. Šeit es akcentēju gan vecāku, gan pieaugušo, gan pedagogu, gan pašu bērnu un jauniešu personīgo atbildību, rūpējoties vienam par otru.”
Vadlīnijas piesardzības pasākumiem nometņu darbībai pieejamas ganValsts izglītības satura centra mājaslapā, gan interneta vietnē - www.nometnes.gov.lv.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.8:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok