28.05.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV | Valsts asisndonoru centrs: nepieciešama visu asins grupu donoru palīdzība

Ja aizvadītajā gadā Valsts asinsdonoru centrs ziņoja par asinsdonoru unasins ziedošanas reižu skaita pieaugumu, tad šobrīd ārkārtējās situācijas laikā, to skaits ir krietni krities, tāpēc Asinsdonoru centrs aicina visu asins grupu donoru palīdzību. Daudzu uzņēmumu darbinieki joprojām strādā attālināti, izbraukumi uz uzņēmumiem nenotiek, līdz ar to arī nepieciešamo asins krājumu apjoms netiek nodrošināts pienācīgā apjomā, skaidro Valsts asinsdonoru centra pārstāve Ilze Bergmane.
“Izbraukumi ir kļuvuši vairāk šobrīd, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi.Protams, šobrīd mēs nedodamies uz uzņēmumiem, bet visi donori ir aicināti paskatīties mūsu mājaslapā [donors.lv], pie izbraukumiem, tur var redzēt, kur mēs katru dienu būsim un, kur var ziedot. Izbraukumu skaits pa reģioniem šobrīd ir diezgan labs. Tagad atsākoties slimnīcu darbam, jāteic, ka asins krājums ir nokrities un šobrīd mums tiešām ir ļoti nepieciešami donori. Tiešām visu asinsgrupu donori ir ļoti gaidīti.”
Ziedot asinis ir aicināti tikai tie cilvēki, kuri ir pilnīgi pārliecinātipar savu veselības stāvokli, pēdējo 14 dienu laikā nav bijuši ārpus Latvijas teritorijas un nav bijuši saskarsmē ar cilvēkiem, kuriem ir aizdomas par saslimšanu ar COVID-19, kā arī personai nav novērotas akūtas elpošanas ceļu infekcijas pazīmes. Asins nodošanas punktos tiek mērīta arī temperatūra. Pirms ierašanās kādā no ziedošanas vietām, Centrs lūdz iepazīties ar aktuālo informāciju donoriem mājaslapā www.donors.lv.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.17:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok