26.05.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV | Valsts policija sāk kampaņu cīņā pret agresīvu braukšanu

"Agresīva braukšana atstāj rētas" - ar šādu nosaukumu VP šodien atklāja kampaņu, lai gados jaunos autovadītājus, mudinātu izvērtēt drošības riskus uz koplietošanas auotoceļiem. Valsts policijas, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, norādīja, ka agresīvai braukšanai var likt vienādības zīmi ar pārgalvību. Viņš vērsa uzmanību, ka netrafaretas policijas automašīnas ir viens no veidiem kā cīnīties ar rupjiem satiksmes noteikumu pārkāpējiem.
“Šajā virzienā policija aktīvi strādā un turpinās strādāt. Mēsesam panākuši, ka policijas ekipējumā ir vairāk nekā 50 netraferētās policijas automašīnas, kas tieši domāts šim mērķim, lai cīnītos ar tiem satiksmes dalībniekiem, kuri klaji ignorē satiksmes noteikumu prasības un kuru braukšanas stils ikdienā ir agresīvs.”
Tikmēr CSDD Kvalifikācijas departamenta vadītājs Juris Teterisvērš uzmanību iedzīvotāju noskaņojumam, attiecībā pret agresīvajiem braucējiem. Pērn veiktā pētījumā secināts, ka 92% autovadītāju agresīvu braukšanu uzskata par problēmu ceļu satiksmē. Turpina Juris Teteris. 
“Katram trešajam autovadītājam ir kāds draugs vai paziņa, kas ircietis negadījumā, kas saistīts ar agresīvo braukšanu un guvis rētas agresīvās braukšanas rezultātā. Šie ir negadījumi, šīs rētas, ir tiešas sekas agresīvai braukšanai. Kas ir netiešās sekas? Tā tomēr ir satiksmes vide un atmosfēra, kāda rodas ceļu satiksmē, šīs agresīvās braukšanas rezultātā. Bieži vien mums ceļu satiksme ir nervoza, saraustīta, cilvēki jūtas diskomfortā un būtībā tiek indēta satiksmes atmosfēra ar agresīvu braukšanu.”
Kampaņas laikā vairākās vietās būs redzamas vides reklāmas, kā arī ir sagatavots video materiāls.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.16:30!




Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok