22.05.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV | Latvijas lauku tūrsima uzņēmumi gatavi uzņemt viesus


Latvijas lauku tūrisma uzņēmēji šobrīd nesaredz nekādu atbalstu no valsts puses, tāpēc vairāk paļaujas uz vietējo un kaimiņvalstu iedzīvotāju aktīvāku ceļošanu šovasar, tā šodien tūrisma konferencē sacīja asociācijas "Lauku ceļotājs" vadītāja Asnate Ziemele. Viņa uzsver, ka  lauku tūrisma uzņēmēji ir gatavi darbam un gaida ceļotājus. 
“Uzņēmēji tiešām ir gatavi un gaida ceļotājus, lai pirktu ne tikaivietējo gurķi un jaunos kartupelīšus, kas Latvijā audzēti, bet atstās arī naudiņu nakšņojot un ēdot pie mūsu uzņēmējiem. Ne tikai apskatot lielo akmeni un līko priedi un brauks atpakaļ mājās ar savām desu maizēm, kas arī protams ir ļoti labi, bet mēs tiešām gaidām tūristus un ceram, ka to kļūs aizvien vairāk visdažādākajās Latvijas vietās.”
Asociācijas “Lauku ceļotājs” vadītāja norāda arī uz pārmaiņāmnaktsmītņu rezervācijā, uzsverot, ka šis ir brīdis, kad ar pakalpojuma sniedzēju kontaktēties pa tiešo ir daudz svarīgāk, nevis izvēlēties ārvalstīs reģistrētās rezervācijas sistēmas. Turpina Asnate Ziemele.
“Es gribēju lūgt visiem ceļotājiem, kas šogad ir ieplānojuši arīnakšņot laukos, neizmanto rezervācijas sistēmas un jāapzinās, ka visi šie portāli - “Booking”, “Hotel”, “Airbnb”, tie visi pieder ārzemju kapitālam un to rezervācijas naudiņu šodien uzņēmējam ir ļoti, ļoti svarīgi saņemt pašam. Tāpēc ir telefons un ir tā tiešā sasaiste tūristam ar savu saimnieku, kas ir svarīga.” 
Baltijas valstu tūrists vietējā tirgū vienmēr ir bijis svarīgs,taču “Lauku ceļotājs” šovasar necer uz lielu kaimiņvalstu iedzīvotāju pieplūdumu, jo tūrisma nozares situācija visās trijās Baltijas valstīs ir līdzīga un katra valsts primāri cīnīsies par vietējo ceļotāju.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.13:30!




Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok