19.05.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV | NVA rīko akciju “Sezonas darbi”

Katru gadu vasarā palielinās brīvo vakanču skaits - tas protams saistīs ar nozarēm, kuru darba apjomi pieaug tieši gada silto mēnešu periodā. Šīs nozares piemēram ir būvniecība un lauksaimniecība. Taču lai atvieglotu darba devēju un darba ņēmēju satikšanos - ir izveidota šo vakanču akcija “Sezonas darbi”, kur nodarbinātības valsts aģentūras interneta vietnē apkopotas visas sezonas darbu brīvās vakances. 
Kā stāsta Nodarbinātības valsts aģentūras Pakalpojumu departamentaDarba meklēšanas atbalsta nodaļas vecākā eksperte Inta Čodere, “Šo akciju rīkojam pirmo reizi, saistībā arī ar vispārējo krīzes situāciju. Arī bezdarbniekiem ir iespēja strādāt sezonas darbu un saglabā bezdarbnieka statusu. Principā, ja viņš dodas strādāt sezonas darbu, kas kopumā nepārsniedz 120 dienas, tad pēc tam kad beidzas līgums, kas bijis uz noteiktu laiku beidzas, tad viņš šo bezdarbnieka statusu saglabā un, tad arī turpinās bezdarbnieka pabalsts, kā tas pienākas.” 
Akcijā “Sezonas darbi” šobrīd ar brīvām vakancēm visvairāk irpārstāvēta lauksaimniecība, pieteikušies 20 darba devēji, kopumā piedāvājot 24 darba sludinājumus. Pēc tam seko būvniecība un ieguves rūpniecība. 
Nodarbinātības valsts aģentūras pārstāve Inta Čodere uzsver, kavakances, sadalās pa vairākiem reģioniem. Rīgas reģionos mazliet izcēļās, bet principā ir arī Bauska, Daugavpils, Jelgava, Kuldīga, Saldus. Tā kā ir diezgan daudz pārstāvētas vietas, kur tiek meklēti sezonas darbinieki.
Savukārt algu apmērs šajās nozarēs un brīvajās vakancēs svārstāsno minimālās algas līdz tūkstoš eiro bruto alga. Lai arī uz šo brīdi bezdarbnieku skaits valstī pārsniedz 75 tūkstošus, tomēr ir arī pozitīvā ziņa - maijā darbu atraduši gandrīz 2300 personas.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.10:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok