13.05.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV | Jūnijā varētu notikt bērnu nometnes

Jūnijā varētu tikt atļauts rīkot bērnu nometnes, tā vakar izteicās izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska. Iepriekš veselības ministre Ilze Viņķele mediju pārstāvjiem stāstīja, ka Veselības ministrija vispirms gaida Izglītības un zinātnes ministrijas signālu par iespējām rīkot bērnu vasaras nometnes, taču jebkurā gadījumā būs nepieciešams veselības ekspertu vērtējums par šādu nometņu organizēšanu. Tikmēr Slimību kontroles un profilakses centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs uzsvēra, ka bērnu nometnēm ir savi “drošības un nedrošības” momenti. Proti, nometnēs bērni dzīvo kādu laiku izolēti no apkārtējās pasaules, kas nozīmē, ka viņi nekontaktēsies ar citiem bērniem no pilsētām un neatradīsies sabiedriskos pasākumos. Bet no otras puses, nometnē esošie bērni būs no vairākām ģimenēm un viņiem iepriekš pagalmā būs bijuši kontakti ar citiem vienaudžiem, kas palielinot infekciju pārnēsāšanas risku. Skaidro Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.
“Tas ir nākamais solis, kas iespējams jau ar jūniju tiks ieviestsun jau šobrīd mēs saskaņojam šo te detalizēto plāno, kas ir saistīts gan ar konkrēto cilvēku skaitu, izvietojumu, visiem drošības pasākumiem un, kas būs nepieciešams visiem nometņu organizētājiem. Esam jau ar Veselības ministriju runājuši un domājam kā jūnijā aktivizēt interešu izglītību, tā arī nometņu darbību.”
Līdz ar Covid-19 dēļ ieviesto ierobežojumu mīkstināšanu tiekatļauti pasākumi līdz 25 cilvēkiem, savukārt to maksimālais pieļautais ilgums iekštelpās būs trīs stundas, kamēr uz āra pasākumiem laika limits neattieksies.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.12:30!




Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok