12.05.2020. | RADIO TEV Ziņas TEV | Mīkstinot ierobežojumus distancēšanās ievērošana vēl svarīgāka

Līdz arierobežojumu mīkstināšanu distancēšanās principu ievērošana būs vēl svarīgāka kā līdz šim, sociālajā vietnē “Twitter” pauž Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis. Ministru kabinets pagājušajā nedēļā lēma Covid-19 pandēmijas dēļLatvijā izsludināto ārkārtējo situāciju pagarināt līdz 9.jūnijam, vienlaikus lemjot par būtisku dažādu ierobežojumu atvieglošanu, kas stājas spēkā šodien. Tajā skaitā no šodienas atļauta pulcēšanās iekštelpās un ārtelpās līdz 25 cilvēkiem organizētos publiskos un privātos pasākumos, darbību atsākt varēs arī peldbaseini, fitnesa centri un sporta zāles. Pasākumu norises ilgums ārtelpās nebūs ierobežots, taču iekštelpās tas nedrīkstēs pārsniegt trīs stundas. Taču sporta bāzēm rekomendēs veikt iepriekšēju cilvēku pierakstu, skaidro IZM valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs.
“No šodienas stājas spēkā atviegloti nosacījumi, kas paredz, kavar sportot arī grupās, ārtelpu sporta bāzēs ievērojot īpašus nosacījumus. Kā pamatu pamats ir 2 metri. Jebkurā situācijā - pirms sporta bāzes, sporta bāzē un arī izejot no sporta bāzes, visā šajā procesā mums ir jāsaglabā savstarpējā 2 metru distance. Tāpat ir jāņem vērā organizētos treniņu procesos nedrīkst iesaistīties personas, kas ir jaunākās par 7 gadiem. Attiecībā uz ģērbtuvēm un dušām - ja ģērbtuvēs un dušās var nodrošināt  mūsu noteiktos un ar Veselības ministriju saskaņotās paaugstinātās prasības, attiecīgi ģērbtuvēs tās ir 2 metru distance starp skapīšiem un uzturēšanās ģērbtuve nedrīkst būt ilgāka par 12 minūtēm. attiecībā uz peldbaseiniem, tie varēs sākt darbu, bet mēs vēl šīs dienas laikā saskaņosim un publiskosim dokumentāciju. Attiecībā uz saunām, pirtīm un citām atpūtas telpām baseina ēkā, šīs telpas nebūs izmantojamas. Ļoti aicinām un ievērot un apzināties visu sabiedrību, ka sportošana ir veselīga un tas ir ļoti vēlams, bet paturam prātā galveno prioritāti un tā ir veselība. Arī šeit sporta gadījumā šie 2 metri ir ļoti svarīgi.”

Audio formātā klausies šo ziņu pl.12:30!




Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok