07.05.2020. | RADIO TEV Ziņas TEV | Latvieši vieni no zinošākajiem Eiropas eksāmenā

Devītajā maijā tiks atzīmēta Eiropas diena, tāpēc no 7. -9.maijam ikviensvar aizpildīt Eiropas eksāmenu interneta vietnē esmaja.lv. Eksāmena jautājumi nav par vienu konkrētu tematu, bet gan aptvertas dažādas jomas. Piemēram, valodas, daba, ģeogrāfija, sports, zinātne un vēl daudz kas cits. Biedrības “Eiropas kustība Latvijā” ģenerālsekretāre Liene Valdmane Radio TEV ziņām atklāj, ka latvieši ik gadu šajā eksāmenā uzrāda labus rezultātus.
“Visās Eiropas Savienības (ES) valstīs nav šī iespēja, dažās ir, betjāsaka, ka Latvija ir pilnīgā priekšgalā, jo ir liels kārtotāju skaits. Mēs pat esam aktīvāki nekā Lietuvas kolēģi. Tā kā mēs esam zinošākie un aktīvākie ES tieši kārtojot Eiropas eksāmenu,” skaidro Valdmane.
Lai arī piedzīvojam pandēmiju, svētkus neviens nav atcēlis, uzsverbiedrības “Eiropas kustība Latvijā” ģenerālsekretāre Liene Valdmane. Tāpēc dažādi Eiropas vērtībās balstīti pasākumi ir pārcelti uz tiešsaisti.
“Ir diskusijas, ir dāžadas tiešraides, kuras var skatīties, lai varētu šosvētku sajūtu sev nodrošinātu. Tā kā, īpaši šogad, kad aprit 70 gadi kopš Šūmana deklerācijas, tā kā tas ir ļoti nozīmīgi, nozīmīgs datums un nozīmīga diena mums visiem. Skatamies un piedalamies pasākumos. Svētkus varam veidot arī mēs paši , šajā dienā uzvelkot ko zilu vai dzeltenu. Kaut vai piedaloties šajā Eiropas eksāmenā. Tādi lieli kopīgi pasākumi šogad diemžēl nenotiek,” uzsver Liene Valdmane.
Eiropas eksāmens šogad noritēs trīs dienu garumā. No šodienas līdz patsestdienas plkst.21. Tā mērķis ir rosināt zinātkāri un pilnveidot zināšanas par Latviju, Eiropas Savienību, kā arī sekmēt piederību demokrātiskai Eiropai, atzīmējot Eiropas dienu. 

Audio formātā klausies šo ziņu pl.17:30!




Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok