06.05.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV | Sabiedriskajā transportā būs jālieto mutes un deguna aizsegi

Latvijas iekšzemes transporta pārvadājumos pasažieru skaits pēdējā laikāatsācis palielināties, tā informēja satiksmes ministrs Tālis Linkaits. Pieaugums vērojams gan reģionālajos autobusos, vilcienos un arī Rīgas satiksmes sabiedriskajā transportā. Ministrs uzsver - brīdī, kad sabiedriskā transporta ierobežojumu kapacitāte sasniegs maksimumu, pasažieriem būs jālieto sejas aizsargmaskas.
Kā skaidro satiksmes ministrs Taļis Linkaits, “mēs jautājām Veselībasministrijai kādā veidā šīs aizsargmaskas tiek tirgotas un šeit jāsaka, ka šeit nav runa par specifiskām un augstas kvalitātes ejas aizsargmaskām, kas tiek izmantotas veselības aprūpē, mediķu lietošanā, bet tās ir parastās ikdienas vai tās ir vienreizējas vai daudzkārt lietojamas sejas maskas un sejas aizsegi. Tas ir tāds higiēnas vai kultūras jautājums, kā mēs ievērojam tos piesardzības pasākumus, kas ir mūsu pašu labā, lai mēs nesaslimstu, nepieķertu šo vīrusu. Pamatā tā tomēr ir cilvēku pašu atbildība un pārvadātāju pienākums sekot līdzi vai tie nosacījumi ko valsts nosaka tiek ievēroti.”
Ministrs norādīja, ka par šo jautājumu vēl tiks lemts valdībā.  

Audio formātā klausies šo ziņu pl.17:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok