05.05.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV | Jauns pārgājienu maršruts no Rīgas līdz Tallinai

Nedaudz vairāk kā tūkstoš kilometru garumā, tagad varēs mērot ceļu ar kājāmpa speciāli iezīmētu maršrutu no pašas Vecrīgas centra līdz pat Tallinas vecpilsētai Igaunijā. Taka stiepjas gar Gaujas ieleju Latvijā un Hānjas augstieni gar Peipusa ezera Rietumu krastu Igaunijā. Katram “Mežtakas” posmam ir norādīts sākuma un beigu punkts, cik ilgs būs gājiens, kāds būs ceļa segums un ko tajā būs vērts redzēt. 
Kā norāda projekta vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā Maija Rieksta, “manliekas, ka šajā laikā, kad mums ir jādistancējās, tad pārgājieni ir ļoti vērtīgs veids kā pavadīt brīvo laiku. Katram posmam ir aprakstīti tuvumā esošie pakalpojumu sniedzēji. Gan ēdināšanas pakalpojumi, naktsmītnes. Tāpat ir atzīmēts kuros posmos drīkst celt teltis, jo ne visās vietās tas ir atļauts.”
Maršruta viens posms ir aptuveni 20 kilometru garš, bet katrs individuālito var pielāgot savām spējām. Mežainos apgabalos “Mežtaka” ved pa maziem meža vai lauku celiņiem, kā arī ir vietas, kur tā iet vad gar asfaltētu ceļu posmiem. 
“Ejot cauri mežiem, katrs noteikti var ieraudzīt tādas vietas par kurāmiepriekš nebija iedomājies, ka tādas eksistē. Latvijā ir arī daži posmi, konkrēti Ziemeļgaujā, kur tā plānošana jāveic ļoti rūpīgi, jo tur ir tiešām klusi, neskarti posmi, kur īsti nav naktsmītņu, īsti nav veikalu, līdz ar to tā plānošana ir jāveic ļoti rūpīgi,” uzsver projekta vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā Maija Rieksta.
Mežtakas trase vēl nav nomarķēta, bet to paredzēts pabeigt līdz vasarasbeigām. Marķējuma apzīmējums būs oranža strīpa uz balta fona. Bet jau tagad ar trasi iespējams iepazīties internetā www.baltictrails.eu. 

Audio formātā klausies šo ziņu pl.17:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok