30.04.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV | 9.klases skolēniem eksāmeni atcelti, pārējiem notiks

Devītās klases skolēniem eksāmeni tiek atcelti, pārējiem notiks, tā informēIzglītības un zinātnes ministrijā (IZM). Valdība 30.aprīlī lēma par valsts pārbaudes darbu norises laiku šajā mācību gadā un vienojās, ka devītās klases skolēniem valsts pārbaudes darbi tiek atcelti, izņemot eksāmenu latviešu valodā mazākumtautības izglītības programmās.
Kā skaidro Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītājs Guntars Catlaks,“protams, uzreiz pateikšu, ka tas eksāmens ir brīvprātīgs. Tikai tiem audzēkņiem kuri vēlēsies to kārtot, lai iegūtu sertifikātu par valsts valodas prasmi.”
Savukārt valsts obligātie centralizētie eksāmeni 12.klasēm būs jāveic vienāsvešvalodā pēc izvēles, kā arī latviešu valodā un matemātikā. 
“Tas paredz, ka eksāmenu sesija notiks no 2.jūnija līdz pat 7.jūlijam arpamattermiņu. Savukārt pēc tam ir plānoti arī papildtermiņiem, tiem skolēniem, audzēkņiem, kuri kaut kādu iemeslu dēļ nebūs spējuši kārtot šos eksāmenus pamattermiņā. Ceturtais, jeb tā sauktas izvēles eksāmens, kas tika prasīts visus iepriekšējos gadus šogad nav obligāts. To var kārtot tie skolēni, kuri vēlās, kuri domā, ka viņiem šie eksāmeni turpmāk būs nepieciešami iestājai augstskolā noteiktā studijā programmā, kā piemēram, fizika, ķīmija, bioloģija domājot par inženierzinātnēm, vai medicīnas studijām,” tā skaidro VISC vadītājs Guntars Catlaks.
Savukārt, ja ārkārtējā situācija turpināsies arī pēc 12. maija, tad tiksizvērtēta iespēja noteikt eksāmenu norisi par tik nedēļām vēlāk par cik tiek pagarināta ārkārtējā situācija. Ja eksāmeni nevarēs notikt jūlijā, tad tiks izvērtēta iespēja izglītojamajiem skolu beigt ar gada vērtējumu, tā atklāj IZM.

Audio formātā klausies šo ziņu pl.14:30!



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok