29.04.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV | Latvijas zemie saslimstības rādītāji skaidrojami ar mācīšanos no citu valstu pieredzes

Ierobežojot Covid19 izplatību, Latvijas relatīvi zemie rādītāji uz citu valstu fona skaidrojami ar to, ka dažādos koronavīrusa izplatības posmos Latvijas speciālistiem bijis vairāk laika mācīties no citu valstu pieredzes, šādu viekli pauda SPKC Infekciju slimības uzraudzības un imunizācijas nodaļas vadītāja Elīna Dimiņa. Viņa norāda, ka Latvija ir valsts ar trešo zemāko saslimstību 14 dienu periodā, turklāt saglabājas vieni no zemākajiem mirstības rādītājiem.
“Mēs skatījāmies arī uz to ko darīja citas Eiropas valstis. Kādus pasākumus ievieš, kādus neievieš. Mums bija laiks mācīties. Starp Baltijas valstīm Latvija nebija pirmā kur parādījās koronavīruss. No sākuma pirmais gadījums bija Igaunijā un patiesībā Igaunijas pieredze mums arī deva iespēju mācīties, jo, varbūt daudzi atcerās, šis pirmais Igaunijas gadījums bija ceļojis caur Rīgu. Un mums bija iespēja izmēģināt, ko nozīmē koronavīrusa kontaktpersonu meklēšana, nevis uz Latvijas pirmā gadījuma, bet uz Igaunijas pirmā gadījuma. Mūsu epidemiologiem bija dots laiks un arī sabiedrībai bija dots laiks, lai mācītos.”
Latvijas eksperti un Pasaules Veselības organizācijas speciālisti prognozē, ka otrais Covid19 vilnis ir sagaidāms šī gada rudenī, vienlaikus ar gripas sezonu, tā pavēstija Veselības ministre Ilze Viņķele. Pēc ministres vārdiem, speciālistiem bažas raisa fakts, ka rudenī sākas arī gripas sezona. Tas nozīmē, ka būs jāierobežo divu infekciozu slimību izplatība. Pēc jaunākās SPKC informācijas, aizvadītajā diennaktī miruši divi cilvēki, kuri bija slimi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covi19. pēdējo 24 stundu laikā pozitīvi Covid19 testi konstatēti 13 personām, līdz ar to Latvijā līdz šim slimība konstatēta 849 cilvēkiem.




Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok