28.04.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV | Aviācijas nozare varētu atlabt pēc pusotra līdz 2 gadiem

Tūrisms un pasažieru pārvadājumi visā pasaulē ir vissmagāk skartās uzņēmējdarbības nozares. Visā pasaulē prognozēta ļoti lēna aviosatiksmes atsākšanās un visas nozares atveseļošanās uz to norāda arī “Lidosta Rīga” pārstāve Laura Karnīte.
“Mums ir informācija par aviokompāniju plāniem attiecībā uz to kā viņi plāno atsākt lidojumus. Galvenokārt tas ir “Airbaltic”, kuri šobrīd nav skaidri paziņojuši, kad viņi atsāks lidojumus, bet tas varētu būt ne ātrāk kā jūnijs. Un kas attiecas uz turpmākajiem soļiem, tad visas prognozes liecina, ka visas aviācijas nozarē zināma stagnācija un pakāpeniska atkopšanās pēc krīzes notiks vismaz pusotru, pēc citām prognozēm pat divus gadus, kuru laikā varētu tikt sasniegti iepriekšējie apjomi. Līdz ar to arī attiecīgi darbinieku skaita atjaunošana lidostā notiks pakāpeniski un atbilstoši reālajai nepieciešamībai.”
Aprīļa sākumā tika ziņots, ka Nodarbinātības valsts aģentūra saņēmusi valsts akciju sabiedrības “Starptautiskā lidosta Rīga” paziņojumu par 509 darbinieku kolektīvo atlaišanu, savukārt lidostā “Rīga” patlaban strādā 1200 darbinieku. Lidostas “Rīga” pārstāve Laura Karnīte skaidro, ka līdz 1.jūnijam notiek darbinieku kolektīvās atlaišanas process un līdz tam visi strādājošie turpina saņemt darba samaksu.
“Jebkurā gadījumā štata saraksta izmaiņas stāsies spēkā no 1.jūnija un līdz tam laikam visi lidostas darbinieki saglabā savas darba vietas. Tie kam ir fiziski darbs lidostā tie strādā, bet tiem kam fiziski darba lidostā, sakarā ar to, ka gandrīz nemaz nav lidojumu, tie atrodas  mājās apmaksātā dīkstāvē. Mūsu šobrīd darbinieku esošais skaits bija paredzēts, lai apkalpotu šogad prognozētos 8 miljonus pasažierus gadā. Jau šobrīd ir skaidrs, ka šāds pasažieru skaits nebūs.”
Lidostas “Rīga” pārstāve Laura Karnīte uzsver, ka lemjot par darbinieku atlaišanu, nav izslēgts, ka sarunu laikā ar arodbiedrībām, gan vērtējot situācijas attīstību, plānoto darbinieku skaits varētu mainīties, prognozējot, ka vairāki darbinieki darbu saglabās.





Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok