24.04.2020. l RADIO TEV Ziņas TEV l Pieaudzis uzņēmēju pesimisma koeficients

Uzņēmējuredzējumā, pēdējie seši mēneši vērtējami kā labi, tā šodien, prezentējot Latvijas ekonomikas indeksu, informē Latvijas Tirzniecības un rūpniecības kamera. Raugoties kā attīstās pēdējo laiku notikumi, uzņēmēju pesimisma koeficients ir pieaudzis. Vairāk skaidro SKDS pētījumu centra vadītājs Arnis Kaktiņš.
Arnis Kaktiņš: “Ja mēs paskatāmies,kā tiek skatīta nākotne, tad šis rādītājs ir -27. Nākotnes pesimisms ir tik liels, kā tas nav bijis iepriekšējās krīzes visdrūmākajā brīdī, 2008. gada decembris - 2009. gads. Citiem vārdiem sakot, vismaz vēl pirms pāris nedēļām, uzņēmēju acīs, nākotne bija krietni drūmāka, nekā tas bija iepriekšējā krīzē.” 
Latvijasekonomikas indekss atspoguļo uzņēmēju vērtējumu pašreizējai situācijai un prognozēm, tuvākajai nākotnei parādot Latvijas uzņēmēju kopējo noskaņojumu, cik tas kopumā ir optimistisks vai pesimistisks. Komentējot Latvijas eksportējošās nozares kritumu, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš norāda, ka vissatraucošākais fakts - pirmo reizi mērījumu vēsturē, eksportētāju bažas par nākotni ir lielākas nekā iekšējā tirgū strādājošajiem.  
Jānis Endziņš: “Ja mēs saprotam, kaeksportētāji, patiesībā, ir tas pamata balsts Latvijas labklājībai, jo mēs dabiski varam kļūt bagātāki tikai tad, kad mēs iemācāmies kaut ko pārdot, preces vai pakalpojumus kaut kur ārpusē, tad tas ir ļoti, ļoti bēdīgs signāls, jo tas nozīmē, ka ar zināmu laika nobīdi ienāks mazāk naudas Latvijā un līdz ar to arī tie, kas strādā iekšējā tirgū, arī sāks to sajust.” 
Ar šo pētījumu aptver pilnīgi visus Latvijā strādājošos uzņēmumus, kopumā aptaujājot nejauši izvēlētus 750 respondentus, kas pārstāv visas nozares.



Viss SIA “Radio TEV”, turpmāk tekstā “Radio TEV”, radītais saturs vai daļa no tā, kas izvietots interneta vietnē radiotev.lv, pārpublicējams tikai ar atsauci, norādot, ka satura autors ir “Radio TEV”.


Spotify Facebook Twitter Instagram tiktok