Latvijā audzē kvinoju

12.07.2017

Pēdējos gados uzturs paliek daudzveidīgāks – ēdienkartē bez kartupeļiem un griķiem parādās arī amarants, godži ogas, bulgurs, kvinoja un citi produkti, kas savukārt tiek lietoti citās zemēs.

 Uzņēmuma „Gusts Apinis” īpašnieki Amatas novada Skujenes pagastā pirmie Baltijas valstīs ir uzsākuši kvinojas  kultūras audzēšanu.
Šobrīd augstās uzturvērtības dēļ kvinoja pasaulē kļūst arvien populārāka. Tā satur ļoti labas olbaltumvielas, ko iesaka lietot arī tiem cilvēkiem, kas gaļu nelieto, vai arī cilvēkiem, kuriem vajadzīgs labs kvalitatīvs olbaltumvielu uzturs – bērniem, sportistiem. 

Kvinoja Skujenes pagastā   aug ceturto gadu,  un šogad gan saimniekiem bažas sagādā vēsā vasara, kas pat jau ierastajām kultūrām nav pa prātam. Un kad kvinoja zied, tad tā košumā varot sacensties ar ziedošajiem rapša laukiem. 


Facebook Draugiem Twitter Instagram